avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1552 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Scoaterea unui minor din tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Scoaterea unui minor din tara

Buna! Am nevoie de un sfat cat mai urgent posibil.
Am hotarat impreuna cu sotul meu, in luna octombrie a anului trecut, sa mergem la inceputul acestui an la ski in Austria. Doream neaparat sa mergem pentru ca fiica noastra a avansat mult la ski de cand facem cursuri acolo. Am achitat biletele integral, dar intre timp sotul meu a trebuit sa mearga in Afganistan pe o perioada de 3 luni. Pot sa ies din tara impreuna cu fetita daca nu e s sotul meu cu mine? Nu voi avea probleme la vama? Ce pot sa fac in situatia in care sunt avand in vedere si timpul scurt care ne-a ramas la dispozitie?
Multumesc si o zi buna! Un an nou fericit si cu multa sanatate!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:54, 1 Ianuarie 2012
va trebuie o imputernicire de la sot pentru scoaterea minorului din tara.
Minora poate fi scoasa din tara numai cu acordul tatalui.
Aveti nevoie de procura autentica din partea sotului ( la notar sau consulat).
Copilul trebuie sa posede pasaport individual iar tatal trebuie sa-si dea consimtamantul scris ca este de acord cu aceasta excursie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Procura-necesara sau nu pentru a pleca in strainatate cu fiica  NUFAR NUFAR Am o fiica de 7 ani rezultata in afara casatoriei. Relatia a fost pasagera.Tatal biologic a fost obligat de instanta la plata unei pensii alimentare, iar ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)