avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru alcool

In data de 29 iunie 2011 mi.a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.64 ml in aerul expirat.Dupa recoltarea probelor a iesit o alcoolemie de 1.30,respectiv 1.10...Am cerut o recalculare a probelor biologice pe care sper sa o pot obtine,deoarece eu am consumat alcool cu 15-20 de minute inainte de a ma urca la volan si nu mancasem nimic in ziua respectiva.
As vrea sa stiu daca dupa aplicarea noului cod rutier o sa fiu sanctionat conform vechiului sau noului cod rutier..?Pedeapsa se va aplica din momentul retinerii permisului sau dupa aplicarea sentintei judecatoresti.?
Care va fi aceasta?
Cum as putea redorbandii permisul,deoarece de circa 8 luni nu mai stiu nimic...?
Ar trebuii sa se tina cont si de faptul ca am permis de conducere de 25 de ani ,fara nici o sanctiune,fara nici un fel de probleme cu justitia.
Cel mai recent răspuns: Viviana Serni , Avocat 16:07, 3 Ianuarie 2012
Se vor aplica prevederile vechiului cod rutier.
Nu poate interveni retroactivitatea legii.
Puteti solicita organului de cercetare penala, printr-o adresa, stadiul cercetarilor in dosarul dvs.
Asa e cum spune TDorina ,iar permisul sigur a fost anulat,oricum o sa stati fara permis vreo 3 ani dupa care o sa puteti face scoala din nou si nu reprezinta circumstante atenuante faptul ca aveti permis de multi ani fara evenimente sau ca nu ati mancat in ziua aceea. Mult noroc sa scapati cat mai repede.
E bine totusi ca se va aplica vechiul cod...Multumesc pt rasp.
Permisul este doar retinut, acesta poate fi anulat numai in eventualitatea unei condamnari printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva.

Imprejurarile mentionate si valoarea alcoolemiei vor atrage dupa ele o pedeapsa cu suspendare. In acest caz, veti putea face din nou demersuri pentru obtinerea unui alt permis de conducere dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, conform art 116 din OUG 195/2002.

Am avut multe dosare de acest gen.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
Viviana Serni, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie de 1.2. cocly cocly buna ziua in luna februarie am fost oprit de politie cu o alcolemie de 0,45 in aierul expirat am fost la spital si mi s-au recoltat probele de sange ....la ... (vezi toată discuția)