avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Vanzare site
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Vanzare site

Am o problema... si am nevoie de un sfat.
In urma cu un an am creat un portal internet ( domeniu achizitionat pe firma + munca mea ... nepretuita :) ).
Nu am timp sa ma mai ocup de el si vreau sa-l vand. Am gasit clientul ( persoana juridica ). Ne-am inteles la pret. Totul e OK, da' el vrea un contract care sa insoteasca transferul dreptului de utilizare a domeniului.
Imi puteti da un sfat? Ce fel de contract trebuie, unde as putea gasi un model ?
Sau poate se procedeaza altfel ?!

Mersi anticipat.
S-auzim de bine!
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:54, 15 Februarie 2011
E un .ro? sau un alt domeniu?

Daca e un .ro, esti obligat de RNC sa faci un acord de transfer gratuit al dreptului de folosinta asupra numelui de domeniu. Poti face, in schimb, un contract de cesiune de drepturi de autor asupra surselor websiteului, asupra arhitecturii bazei de date, etc. Si in acest contract sa spui ca domeniul se transfera, cu titlu gratuit, de la tine la cumparator.

Daca e un domeniu international, atunci poti face un contract simplu prin care spui ca s-a transferat domeniul x contra platii sumei de ....

E un .ro.
Stiam de acordul de transfer gratuit a dreptului de folosinta.
Problema era contractul. La ceva de genul asta m-am gandit si eu.
Mersi de confirmare.
O situatie asemanatoare.
Am un site de care nu mai am timp sa ma ocup si as dori sa-l vand
La fel, as fi interesat de un model de contract sau macar de sugestii privind continutul clauzelor pe care trebuie sa le cuprinda un astfel de contract.De precizat ar mai fi ca nu am firma (site-ul nu-mi aduce venituri),iar intrebarea mea ar fi daca pot sa-l vand in acest caz si cum trebuie sa procedez?
Va multumesc.
iata ca e un subiect mereu foarte abordat, dar totusi fara prea multe raspunsuri...ce sa inteleg ca nu exista o legislatie bine fondata in domeniu?

Si eu ma izbesc de aceeasi chestiune..vreau sa vand site...fac contract de vanzare cumparare sau contract de cesiune? Daca fac contract de cesiune pot sa pun pretul fixat de mine ca pret de cesiune sau cum se face?
achiesez la ceea ce a zis consulatntul Alin Popescu referitor la cesiunea de drepturi de autor cu o completare- in cazul in care numele de domeniu este o marrca inregistrata ce apartine titularului siteului, trebuie si un contract de cesiune a marcii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drept de folosinta domeniu.ro vvasilovschi vvasilovschi Buna. Sunt pe cale sa cedez dreptul de folosinta a unui domeniu .ro catre o institutie a statului. Este posibil ? A ceda dreptul de folosinta de la o ... (vezi toată discuția)
Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)