avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura emisa PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura emisa PFA

buna ziua si LA MULTI ANI
daca emit prima factura pe 2012 trebuie sa incep o serie noua cu nr. 001
va multumesc
Cel mai recent răspuns: blueyes1957 , utilizator 11:19, 3 Ianuarie 2012
Nu. Se continua cu numerotarea din anul trecut.
nu. continuati nr pana se termina cotorul (banuiesc ca nu le aveti personalizate caci daca erau personalizate erau deja numerotate)
Anexa 1 din Ordin nr. 3512 din 27/11/2008 privind documentele financiar-contabile prevede astfel:
17. Persoanele prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, vor asigura un regim intern de numerotare a formularelor financiar-contabile, astfel:
- persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente;
- fiecare formular va avea un număr de ordine sau o serie, după caz, număr sau serie ce trebuie să fie secvenţial(ă), stabilit(ă) de societate. În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.;
- persoanele prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere ori serii, după caz, prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul sau seria de la care se emite primul document.

Deci in cadrul unitatii se decide de la ce nr incepeti numarul sau seria primului document.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara seria pe factura si chitanta hermitob hermitob Pe factura si chitanta daca nu scriem SERIA numai numarul este vreo problema ? Firma este platitor de TVA infiintat in 2014. (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Am un format in word de avize de insotire a marfii. Cum nu este tipizat trebuie si un registru special cu numerele pentru avizele de insotire a ... (vezi toată discuția)
Chitantier - asociatie de proprietari Daria123 Daria123 Asociatia de proprietari elibereaza chitantele pentru incasarea sumelor calculate pe listele de plata avand doar numar, seria nefiind completata. Chitantierele ... (vezi toată discuția)