avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie casa

am o autorizatie de casa obtinuta in noiembrie 2011,as vrea sa stiu ce se intampla daca nu INCEP sa construiesc intr-un an de zile de la primirea autorizariei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simona_vlad , utilizator 20:37, 15 Mai 2012
Legea 50/1991, legea constructiilor:
Art 7. (5) Autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire stabileşte o perioadă de valabilitate de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval în care solicitantul este obligat să înceapă lucrările. În această situaţie, valabilitatea autorizaţiei se extinde pe toată durata de execuţie a lucrărilor prevăzute prin autorizaţie, în conformitate cu proiectul tehnic.

(6) Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire gresita? tudorani tudorani Am obtinut de la primarie un teren in folosinta ca persoana fizica. In termenul prevazut in contract s-a scos autorizatia de construire imobil. In contract la ... (vezi toată discuția)
Taxa valabila ? mihaita10 mihaita10 O persoana fizica a ridicat o casa in 2008, a facut proiect si a platit taxa de autorizare la Primarie. Nu a dus la Primarie avizele din certifificatul de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire GiurgicaLeopold GiurgicaLeopold Buna ziua . Am citit pe avocatnet.ro despre modificarea valabilitatii aurizatiei de construire.Am o problema si concret nu am un raspuns,daca ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)