avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa valabila ?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa valabila ?

O persoana fizica a ridicat o casa in 2008, a facut proiect si a platit taxa de autorizare la Primarie. Nu a dus la Primarie avizele din certifificatul de urbanism si nu is-a eliberat autorizatia. Daca astazi ar solicita o noua autorizatie de construire pe acelasi imobil ar fi valabila taxa din 2008??
multumesc!!
Cel mai recent răspuns: alexalex555 , utilizator 19:35, 30 Ianuarie 2016
Nu, trebuie sa solicitati o noua autorizatie
Legea 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor, art.7:
5) Autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire stabileşte o perioadă de valabilitate de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval în care solicitantul este obligat să înceapă lucrările. În această situaţie, valabilitatea autorizaţiei se extinde pe toată durata de execuţie a lucrărilor prevăzute prin autorizaţie, în conformitate cu proiectul tehnic.

(6) Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism.
[ link extern ]
Multumesc !
Problema este ca NU i s-a eliberat autorizatie la vremea respectiva. El a platit o taxa fara sa obtina un document ( autorizatie).
Bună seara,
Ar trebui amendat cel care a construit şi lucrările oprite? Cum se procedează legal?
Dar dacă o persoană fizică realizează o construcţie-casă de locuit- fără forme legale pe un teren care, încă, nu îi aparţine şi cu latura din spate a fundaţiei pe hotar cu vecinul? Ce măsuri trebuie să ia inginerul de la primărie sesizat, despre aceste aspecte, de 3 luni?
Mulţumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
alexalex555, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa danabode danabode am o autorizatie de casa obtinuta in noiembrie 2011,as vrea sa stiu ce se intampla daca nu INCEP sa construiesc intr-un an de zile de la primirea autorizariei. ... (vezi toată discuția)
Care este termenul la care poti ridica o autorizatie de constructie? flmanciu flmanciu In luna februarie a acestui an (2010) am depus dosarele cu toate formalitatile necesare, in vederea obtinerii unei autorizatii de constructie. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie balcon expirata scarllet4you scarllet4you As dori si eu o lamurire a urmatoarei situatii: Parintii sotului meu au cumparat un apartament cu un balcon fara acte. Au urmat toate procedurile si au obtinut ... (vezi toată discuția)