avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... depunere revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

depunere revisal

Cind trebuie transmis revisal-ul cu majorarile de salar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 3 Ianuarie 2012
Majorarea de salariu este o modificare a unui element CIM, Conform art. 4 alin. (2) din
HG 500/2011, "se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata".
Daca majorarile sunt facute incepand cu data de 01.01.2012, atunci trebuie inregistrate
in ReviSal si transmise pana in data de 27.01.2012. Se fac acte aditionale.
Daca este vorba despre modificarile la salariu ca urmare a aparitiei HG nr.1225/2011 , atunci :

De ce citati un text de lege care nu este aplicabil in aceasta situatie ? ... teza a II-a din acel alineat prevede altceva ...

Art.4 (2) din HG nr.500/2011 : Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

De asemenea, art.17 alin.5 C.mun. partea finala prevede altceva in cazul incheierii documentelor cu privire la majorarea salariilor ...

Art.17 (5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Prin urmare , se fac decizii de majorare a salariului ...
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim brut obligatoriu IOANBRADEA IOANBRADEA Buna ziua ! Am si eu o intrebare, daca va rog si puteti sa ma ajutati: De cand intra in vigoare salariul minim brut de 700 lei si care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Operare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Un act aditional se poate opera in Revisal intr-un termen de 20 zile de la emitere ? ... (vezi toată discuția)
Noutati privind salariile din 2012 ? eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. As dori si eu niste raspunsuri. Firma la care lucrez are un nr de salariati angajati cu salariul minim (fara sporuri), deci nu a trebuit sa ... (vezi toată discuția)