avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa, cai de atac
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa, cai de atac

Mi-a fost respinsa o plangere contraventionala cu cu privire la un PV de contraventie si sanctionare a unor fapte prevazute de OUG 195 dar si pentru fapta prev de legea 136/1995 (lipsa asigurarii RCA). Desi am depus la dosar copie dupa asigurarea valabila tot mi-a fost respinsa plangerea .
In acest caz (tinand cont de fapta prevazuta de legea 136/1995) pot face apel sau direct contestatie in anulare?
Cel mai recent răspuns: Andrei0383 , utilizator 09:26, 16 Mai 2012
verificati motivarea astfel incit sa vedeti de ce nu a fost luata in considerare asigurarea depusa. in functie de motiv puteti aprecia daca o contestatie in anulare se impune.
Multumesc! Nu cunosc motivarea pentru ca nu am primit sentinta
In finalul hotararii judecatoresti trebuie sa va scrie daca aveti dreptul la a formula apel si in ce termen puteti formula. Analizati si motivarea respingerii ...
nu o veti primi acasa deoarece este irevocabila. hotaririle judecatoreati pronuntate in baza oug 195 sunt irevocabile, adica fara cale de atac.
singura problema in discutie este daca existenta unei alte contraventii, aplicate in baza altei legi decit oug195, inlatura irevocabilitatea sentintei.
Sunt curios ce art. din legea 136/1995 a invocat in procesul verbal daca imi puteti spune. Am in fata un pv incheiat tot pt lipsa asigurarii si invocat art. 56 din legea 136/1995, aplicat amenda 1000 lei si retinere certficatului si a placutelor. Art 56 spuine asa "Art. 56. - Persoanele care folosesc pe teritoriul României vehicule
înmatriculate/înregistrate în străinătate si neasigurate în străinătate, potrivit art. 48 alin.
2, sau a căror asigurare expiră pe durata sederii în România datorează prime de
asigurare conform prevederilor legale." Masina avea numere provizorii in vederea inamtricularii. Ceva imi scapa mie aici, nu vad nicio referire in art. 56 cu privire la sanctiuni. Ce parere aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
Andrei0383, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti marin_catalin marin_catalin unde pot depune un recurs la o hotarare judecatoreasca? am avut in 2011 un proces cu IPJ (implicat fiind si un intervenient) privind o contestatie a unui PV ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile lehel_kis lehel_kis Bună ziua!O întrebare:am un proces verbal rutier contestat la judecătorie. În P.V. respectiv nu-mi era trecut localitatea în care am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Cale de atac hotarare judecatoreasca plangere contraventionala oug 195/2002 Adrian Marin Adrian Marin Buna ziua ! Speta este urmatoarea : \"Accident auto in anul 2009, luna mai, savarsit de X , pt nerespectare prev OUG 195/2002 , respectiv neacordare ... (vezi toată discuția)