avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti

unde pot depune un recurs la o hotarare judecatoreasca?
am avut in 2011 un proces cu IPJ (implicat fiind si un intervenient) privind o contestatie a unui PV de constatare a contraventiei iar instanta mi-a respins cererea.
In speta este vorba de un eveniment rutier in care am fost implicat iar eu consider ca am dreptate din mai multe motive( martorul propus de intervenient nu a fost precizat in nici un act intocmit la fata locului, de asemenea acesta a precizat ca auto al meu a fost lovit in usa dreapta fata dar realitatea este ca am fost lovit in usa spate dreapta plus altele)
Doresc sa stiu daca pot face recurs pentru a anula decizia judecatorului deoarece cunosc faptul ca din anul 2010 hotaririle privind contestatiile la regimul rutier sunt irevocabile.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:58, 27 Octombrie 2011
Doar cu o contestatie in anulare sau revizuire, daca motivul invocat de dvs. este unul dintre cele prev. de C.p.civ.
problema este ca nu imi permit un avocat.
dar precizez ca martorul propus de intervenient, cand a fost interogat de "presedinte" a declarat ca masina mea a fost lovita in portiera stg fata si nu cea stg spate, locul unde exact s-a produs impactul.
de asemenea acest martor nu a fost trecut in nici un act intocmit la fata locului.
nu pot da mai multe detalii din x motive
dar ma intereseaza daca pot face recurs la hotararea data de judecator, hotarare ce priveste sanctiune OUG 195/02, tinandu-se cont de actele normative intrate in vigoare in anul 2010 si unde pot face recursul.
Multumesc
PS: nu am primit hotararea inca
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
marin_catalin, utilizator
Avand in vedere ca hotararea dvs. este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii, ea nu mai poate fi atacata cu recurs si nici nu se mai comunica.
Daca doriti sa lecturati motivarea acesteia, puteti solicita studierea dosarului in arhiva judecatoriei respective.
hotararile se comunica doar pt exercitarea/motivarea caii de atac
deci, sa inteleg ca o hotarare judecatoreasca privind o contestatie la o amenda/sanctiune OUG 195/02 in anul 2011, este definitiva si irevocabila?
eu nu mai pot face recurs?
Poate acel judecator a gresit, iar eu ma aleg cu decizia acestuia si pe deasupra este si irevocabila.
Daca totusi fac recurs/contestatie sau cum se numeste acel act, la acea hotarare, ma intreb unde se poate depune si ce sanse am?
astept un raspuns si cateva explicatii mai pe intelesul meu.
Totodata care este legea care a intrat in vigoare in anul 2010 si care precizeaza ca nu mai poti face recurs la o hotarare judecatoreasca privind o contestatie la OUG 195/02?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
marin_catalin, utilizator

Alte discuții în legătură

Incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept : [b]incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in ... (vezi toată discuția)
Ce cale extraordinara de atac se poate promova ? Diana Ramona Diana Ramona In cazul unei plangeri contraventionale ptr o fapta prevazuta de OUG 195/2002 , s-a solicitat odata cu formularea acesteia , si judecarea in lipsa , cu ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa pronuntarea hotararii judecatoresti este obligata judecatoria sa-mi comunice hotararea? lehel_kis lehel_kis Bună!Am şi eu o întrebare:la cât timp după pronunţarea hotărârii judecătoreşti este obligată judecătoria să-mi trimită comunicarea hotărârii ... (vezi toată discuția)