avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita garant ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita garant ipotecar

Buna seara.
Am cumparat un spatiu comercial de la o societate (achizitionat prin credit imobiliar) si am preluat ipoteca de care era grevat imobilul, devenind garant ipotecar, vanzatorul ramanand titular al contractului de credit.
Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care debitorul (vanzatorul) nu isi achita creditul si banca trece la executare silita, executorul poate executa doar garantia inscrisa in contractul de ipoteca sau si restul bunurilor si veniturilor mele.
Pot fi inscris in biroul de credit daca sunt executat in calitate de garant ipotecar?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 22:54, 3 Ianuarie 2012
creditorul poate executa doar ipoteca si numai in limita sumei precizate de contractul de ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang ... (vezi toată discuția)
Executare silita naepot naepot Ipoteze Creditul este garantat cu ipoteca pe imobilul garantului. Titularul nu mai poate plati si ajunge la executor. Garantul este de acord cu vanazarea ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)