avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme credit

va salut si la multi ani ! in 2007 am imprumutat15 mii euro /rata 260 e pe 10 ani ,am platit un an dupa care am refinantat in lei 76000 lei/rata 1200 lei pe 10 ani,nu am girat cu nimic ,fara girant,credit de nev. personle. creditul l-am facut impreuna cu sotia care este coplatitor ,in acea perioada lucra acum nu mai are servici. De 2 luni nu am mai putut sa platim creditul ,as dori sa stiu ce as putea pati,la ora actuala doar eu mai lucrez salariu 1800 lei, nu am casa pe numele meu dar casa in care locuim este pe numele sotiei printrun act vanzare cumparare cu uzufruct viager[ din partea bunicului care traieste in prezent],ce putem pati? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:01, 4 Ianuarie 2012
Daca contractul de vanzare cumparare s-a incheiat in timpul casatoriei ,dvs aveti nuda proprietiate asupra acestui imobil ,deci nu puteti pretinde in fata bancii ca nu aveti nimic,Pe cale de consecinta va poate executa silit ,aveti nuda proprietate asupra unui imobil ,chiar daca el este afectat de uzufruct.Bunicul va ramane in locuinta cat va trai ,dar dreptul de proprietate(nuda prop) poate reveni altcuiva.In ipoteza in care este doar sotia nuda propietara ,situatia este identica este coplatitor ,raspundeti solidar.Imi pare rau,dar aceasta este.Sa speram ca banca nu va gasi pe nimeni sa cumpere in aceste conditii,mai bine incercati sa platiti cumva,mai esalonati ,vedeti si dvs ,fiindca concluzia este ca puteti fi executat de banca.
contractul cu uzufruct viager este doar pe numele sotriei si a fost facut inainte de casatorie ,si nu inteleg de ce as putea pierde casa din moment ce em mai am salariu nu se face oprire pe salariu?
Ba da, veti avea si dvs poprire pe salariu, dar si sotiei ii poate fi executat bunul pt ca dansa e coplatitor in contract, e datoare si sotia catre banca in aceeasi masura ca si dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata creditului claudiamarin claudiamarin Buna ziua, Va descriu mai jos cazul unei rude care are probleme cu achitarea ratelor la banca. Acum 4 ani a luat un credit de nevoi personale de la [banca] ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare va rog. in urma partajului cu fostul sot ... Ucaa Ucaa Am sibeu i intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 ... (vezi toată discuția)