avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie necomunicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie necomunicat

Buna ziua si La Multi Ani!
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
1. pe data de 8 decembrie 2011 am fost oprit si sanctionat cu retinerea permisului de conducere si amenda aferenta.
2. nu am semnat procesul verbal si mi s-a dat de catre agent o dovada de circulatie de 15 zile.
3. nici la momentul actual (04.01.2012) nu am primit procesul verbal acasa.

Intrebarea mea este: care e termenul legal in care ar trebui sa mi se comunice procesul verbal? (din ce am citit nu m-am edificat si rog a nu imi lua in nume de rau intrebarea daca mai e pe undeva raspunsul clar referitor la intrebarea mea)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucian_t , utilizator 20:07, 18 Ianuarie 2012
lucian_t a scris:
pot actiona in instanta pe baza unei copii a pv-ului luata de la politie?
inca nu am primit originalul acasa.

Nu. Plangerea contraventionala se formuleaza in termen de 15 zile de la data comunicarii sau inmanarii procesului verbal de contraventie.
si daca nu il primesc?
au tecut 40 de zile de la data pv-ului.
Revin cu un update:
Am fost astazi la politie si am intrat in posesia copiei dupa PV.
Functionara de acolo mi-a spus ca factorul m-a cautat de 3 ori insa nu m-a gasit (lucru putin probabil ca a fost cineva acasa tot timpul). Datele de avizare au fost 30.12.2011 (in termen de 30 de zile), 10.01.2012 si 13.01.2012 (ultimele doua stampile sunt deja dupa 30 de zile de la intocmirea pv-ului).
Am castig de cauza in instanta? E vina mea ca nu am primit pv-ul? Conteaza ca datele de la avizarea a doua si a treia sunt dupa 30 de zile de la savarsirea contraventiei?
Pentru inaintarea actiunii in instanta nu e suficienta copia pe care am dobandit-o?

Va multumesc pentru rabdare si sper ca nu am pus prea multe intrebari puerile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis conducere aliga aliga Buna ziua! Am avut ridicat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua.Acest lucru s-a intamplat in data de 28.07. Nu am semnat procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)