avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce conditii pot fi angajate persoane din UE ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce conditii pot fi angajate persoane din UE ?

In ce conditii un angajator cu sediul pe teritoriul Romaniei poate sa angajeze muncitori din UE sau din afara UE
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 27 Ianuarie 2012
Angajatorul poate angaja cetateni europeni in aceleasi conditii ca si pe cei romani. Singura diferenta este ca in loc de buletin va avea carte de rezidenta.

Pentru cetatenii non-europeni trebuie sa obtineti de la ORI un permis de munca pentru respectivul angajat
Multumesc pentru raspuns.
Cum se obtine cartea de rezidenta ??
Unde scrie ca trebuie sa obtina carte de rezidenta ? ... nu cred ca trebuie sa dam, raspunsuri doar de dragul postarii ...
Sunteti cetatean al unui stat din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European sau Confederatia Elvetiana si doriti sa stati mai mult de 3 luni pe teritoriul Romaniei? Atunci trebuie sa va inregistrati rezidenta la fomatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiti.


1. Cetatenii din statele UE/SEE – pentru obtinerea certificatului de inregistrare depuneti urmatoarele documente, in functie de scop:

Angajare in munca
a) cerere tip;
b) carte de identitate /paşaport (original şi copie),
c) contract de munca (original şi copie) sau adeverinta eliberata de angajator (original),
d)„ print screen” din registrul general de evidenta a salariatilor, la secţiunea unde se regasesc datele referitoare la contractul de munca, stampilat şi semnat de catre angajator pentru confirmarea veridicitatii documentului prezentat;
e) taxe.

Sursa: ORI

Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru un bulgar rdk67 rdk67 buna seara, ce acte imi sunt necesare pentru angajarea unui cetatean bulgar? actele trebuie traduse de catre un translator autorizat? multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue laura63 laura63 Cum putem angaja un cetatean UE. Este nevoie de certificat de inregistrare? Ce alte documente trebuie pentru angajare. Sunt recunoscute in Romania diplomele ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat rezidenta pf DiaD DiaD Pentru obtinerea certificatului de rezidenta pentru o persoana fizica, cetatean italian, asociat si administrator al unei societati infiintate anterior, care ... (vezi toată discuția)