avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer drept de proprietate

Buna ziua,
Ce act trebuie facut intre mine si sora mea pentru a-mi transfera dreptul de proprietate asupra unui imobil pe care ea il detine, in schimbul unei sume de bani imprumutate si nerestituite?
Ma intereseaza si sa platim cat mai putin pe acte.
Exista posibilitatea sa-mi faca o imputernicire deplina asupra imobilului, in asa fel incat eu sa pot dispune de el oricand si oricum doresc (inclusiv sa-l vand cand doresc), fara acordul/semnatura ei? Adica, doresc ca imobilul sa ramana pe numele ei, dar toate drepturile asupra imobilului sa imi fie transferate mie.:sorry:
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 17:26, 4 Ianuarie 2012
Nu veti putea sa il vindeti daca ramane pe numele ei. O solutie ieftina este donatia.
va poate face o procura speciala -la notar, ca atunci cand doriti sa vindeti sa va puteti ocupa dumneavoastra.(ulterior vanzarii va descurcati dumneavoastra cu sora cum faceti cu banii..)
Asemenea o renuntare din partea surorii la suma platita in favoarea dumneavoastra, asta in situatia in care imobilul in cauza nu este proprietatea exclusiva a surorii.
Evident, pana la gasirea unui cumparator , pentru respectivul imobil, puteti incheia intre parti un contract de comodat (care pentru a avea o forma cat de cat mai legala poate fi facut in prezenta unui avocat). In baza acestui contract, puteti uza de respectivul bun -imobil dupa bunul plac....
Este una din variantele cele mai IEFTINE...asa cum doriti... ;)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
sebastian-barbulescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I-am împrumutat cumnatului o sumă considerabilă de bani și acum refuză să mi-o restituie. pot recupera acei bani dacă nu prea am dovezi care să demonstreze datoria? adrian_adri adrian_adri Buna seara. Ma confrunt cu o situatie delicata si as dori daca se poate sa-mi oferiti cateva sfaturi juridice pentru a rezolva aceasta problema. Acum mai mult ... (vezi toată discuția)
Cota de indiviziune florea mihaela florea mihaela În urma decesului bunicului meu ,in anul 1993 am cumpărat de la bunica mea si de la copii acesteia (unchii si mătusele mele,plus mama mea) o casă,obtinând ... (vezi toată discuția)
Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)