avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca

Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc
Cel mai recent răspuns: diana16_ela , utilizator 18:46, 4 Ianuarie 2012
Art. 13 din OUG nr.96/2003 :
În baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate îndeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
OUG 96/2003 - protectia maternitatii la locurile de munca
Art. 13.
In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurari sociale.
Art. 15.
Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale în limita a maximum 16 ore pe luna, în conditiile prevazute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigatiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fara diminuarea drepturilor salariale.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program lucru ASL ASL Pentru a modifica programul de lucru de la 8 ore la 6 ore pentru o salariata gravida este nevoie de o decizie/act aditional la cim sau se opereaza modificarea ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa la gravide Georgianaelena15 Georgianaelena15 Buna seara! Cum se acorda tichetele de masa la gravidele cu program redus? In funcție de numărul de ore lucrate sau in funcție de numărul de zile? Fiecare ... (vezi toată discuția)
Ore de munca gravide skity skity buna ziua! lucrez in invatamant. as dori sa stiu daca 8 ore de predat zilnic pot fi \\"combatute\\"cumva. imi este imposibil sa vorbesc 8 ore(dupa ceas) in ... (vezi toată discuția)