avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare program lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare program lucru

Pentru a modifica programul de lucru de la 8 ore la 6 ore pentru o salariata gravida este nevoie de o decizie/act aditional la cim sau se opereaza modificarea in revisal in baza raportului medicului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 11 Octombrie 2016
Pe baza recomandarii medicale, se va intocmi un act additional.
OUG 96/2003
Art. 13
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.


In REVISAL , se va opera reducerea timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de munca pentru gravide cretunicoleta cretunicoleta Buna ziua. Am o situatie aparte la serviciu: o viitoare mama, care a adus o scrisoare-recomandare de la medic in vederea reducerii programului de lucru cu 2 ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
Reducere program lucru gravide revisal palt@kesz.ro palt@kesz.ro Buna ziua, Am o angajata care este insarcinata a instiintatangajatorul ca doreste reducerea timpului de lucru de la 8 ore la 6 ore printr-o cerere si o ... (vezi toată discuția)