avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea15
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea15

Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate instraina timp de 10 ani....am auzit ca alte persoane aflate in situatia mea au facute antecontract pe acel teren primind deja si valoarea lui...cum se procedeaza? fac antecontract ca peste 10 ani sa-i vanda terenul?cum e posibil tinand cont ca tu trebuie sa te apuci sa construiesti in termen de 1 an...poate promitentul cumparator sa construiasca el?am inteles ca antecontractul s-a inregistrat si la primarie...multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:08, 17 Octombrie 2008
Terenul nu se poate vinde, intrucat el este dat in folosinta si nu in proprietate .... atribuirea terenului se face în folosinta gratuita pe durata existenţei locuinţei proprietate personală.
Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul nerespectarii conditiilor prevazute mai sus , prin hotarare a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.

am inteles...dar cu antecontractul ala cum e?e posibil?
Cred ca este posibil sa se incheie acel antecontract .... dar trebuie sa aveti in vedere prevederile art.8 din Legea nr.15/2003, si anume : "Dupa finalizarea construirii locuintei, consiliul local poate hotari, la solicitarea proprietarului locuintei, vanzarea directa catre acesta a terenului respectiv. Pretul de vanzare se stabileste prin expertiza tehnica, intocmita de un expert evaluator autorizat si aprobata de consiliul local".

Prin urmare, dupa finalizarea constructiei solicitati Consiliului Local vinderea terenului si apoi se poate vinde mai departe ...
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind terenuri atribuite gratuit care tineri in orase si sate BaleanuIsabela BaleanuIsabela As vrea sa stiu cat e de sigur acest lucru, si cat e de posibil sa se primeasca un teren pentru constructia unei case, de catre tinerii cu varsta cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea propetarului unui teren oferit in baza legii nr.15/2003 cristina_flmn cristina_flmn As dori sa stiu daca pentru terenurile acordate tinerilor sub 35 de ani in în baza Legii nr. 15/2003 exista vreo forma legala prin care titularul, dupa ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 ADELA STROE ADELA STROE imi puteti spune (cu certitudine) daca se cumpara de la primarie terenul dat pt tineri sa-si construiasca o locuinta??? devii automat proprietar pe teren ... (vezi toată discuția)