adrian37bv a scris:
imi cer scuze, dar mesajul referitor la legea 1/2011 a fost sters aiurea. va explic si de ce: (...) multi functionari publici nu cunosc acest aspect (...)
Serios? :confused:
Traiti cu impresia ca
eu moderez forumuri de a caror legislatie nu am habar, numai asa, de dragul de a ma numi ''moderator''?
Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici este norma juridica cu caracter special. Normele speciale sunt aplicabile unei sfere restranse de relatii, ele derogand de la dreptul comun si
aplicandu-se intotdeauna cu intaietate. Prin urmare, in situatia supusa discutiei in acest topic se aplica prevederile art. 66 Legii nr. 188/1999, asa cum au aratat
mihaicalinescu2005 si
gordius.
Art. 117 din Legea nr. 188/1999 prevede urmatoarele:
dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.
Legea nr. 1/2011 a educatiei nationale, lege organica, reglementeaza organizarea generala a invatamantului. Ea nu se circumscrie sferei actelor normative care reglementeaza legislatia muncii si nici nu face parte din sfera reglementarilor de drept comun civile, administrative sau penale. Prin urmare,
niciodata prevederile Legii nr. 188/1999 nu se vor completa cu prevederile Legii nr. 1/2011.
Insa, in prezent, nu se pune problema unei completari a dispozitiilor cuprinse in Legea nr. 188/1999, dispozitii referitoare la conditiile ce trebuie sa le indeplineasca un functionar public pentru a fi promovat intr-o functie publica de conducere, cu prevederi din alte acte normative, intrucat
aceste dispozitii exista in legislatia specifica functiei publice.
In alta ordine de idei, mesajul dvs. din discutia de mai jos arata ca ati postat fara sa aveti habar de prevederile HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici:
www.avocatnet.ro/content/for...
In discutia de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
la o intrebare punctuala, raspundeti initial: "astepati sa se modifice legile". Dupa ce userul primeste un raspuns la obiect, il contraziceti explicand, brusc, despre secretarii UAT. Functia publica de secretar al UAT este functie de conducere, insa utilizatorul nu a precizat ca este numit intr-o functie publica de conducere, deci ambele mesaje sunt pe langa subiect.
Ma vad nevoita sa repet niste intrebari pe care le-am adresat ieri altui utilizator: vi se pare ca site-ul acesta se numeste AmatorNet.ro? Traiti cu impresia ca aici se posteaza de dragul postarii, fara legatura cu subiectele in discutie? Gresita impresie, iar urmatoarele mesaje paralele cu discutia si care arata ca nu cunoasteti legislatia functiei publice vor fi sterse.