avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in post de conducere fara master
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in post de conducere fara master

Daca nu sunt absolvent de master pot fii -promovat- in functia de sef serviciu?
Cel mai recent răspuns: Gvirgil , utilizator 22:30, 23 Februarie 2012
Cu scuzele de rigoare ca intervin iarasi, am gasit inca o prevedere legala, mult mai veche:
Legea 288 din 2004:
"Diplomele absolvenţilor de învăţământ superior cu durata de 5-6 ani sunt de drept echivalente cu diplomele de master."
despre ce articol e vorba? :)
art 18 (3)
Dar art 19 precizeaza ca legea se aplica doar incepand cu anul universitar 2005-2006 (an de inscriere la facultate).
Pe cand Legea 1 din 2011 extinde, practic, aceasta prevedere si asupra celor care au absolvit o facultate de 5 -6 ani, cursuri de zi, inainte de aceasta data.
Cred ca se poate interpreta in acest sens, nu?

Iar acest fapt, cumulat cu acel SAU din Legea 188/1999 ar putea duce la concluzia ca un astfel de absolvent intruneste conditiile cerute pentru ocuparea postului de conducere.
Zic si eu...
daca ai finalizat studiile de licenta de 4 ani sau mai mult, anterior celor Bologna (cred ca primii absolventi de Bologna au venit in 2008), potrivit Legii 1 a educatiei nationale, ti se recunosc a fi echivalente cu studiile de master. deci in cazul acesta nu este problema la promovare, pe art.66 din Legea nr.188
Asta incercam si eu sa spun. Ma bucur ca mai exista si altii care citesc legea in acelasi fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master pentru funcțiile publice de conducere andalex24 andalex24 Conform legii 188/1999 articole 57 alin 7 la concursul de recrutare candidații trebuie sa fie absolvenți de studii de master sau postuniversitare în ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functie publica de conducere? IORDANA IORDANA Buna. As dori o lamurire daca se poate: pentru promovarea in functie publica de conducere, de ex. sef serviciu: o persoana care indeplineste fct. de Inspector ... (vezi toată discuția)