avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare masini second-hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare masini second-hand

Buna ziua,
- as dori sa stiu daca pentru achizitiile intracomunitare de masini second-hand trebuie depus si decontul special de tva 301, eu am depus pana acum 300 si 390.
- in Codul Fiscal scrie sa tinem evidenta separata daca avem si un alt obiect de activitate in afara de achizitiile intracomunitare de masini second-hand( jurnal special de cumparari,jurnal special de vanzari si registru comparativ pentru impozit ) si va rog sa-mi spuneti de unde le cumparam aceste registre pentru ca la administratia financiara nu au , la tipizate nu au
- va rog daca stiti sa-mi spuneti mai multe detalii privind achizitiile intracomunitare de masini second-hand ( inregistrare in contabilitate pentru facturile de vanzare , marja profitului,descarcarea de gestiune , complectarea decontului de tva 300,etc....)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CAPBUN , utilizator 08:11, 6 Ianuarie 2012
Nu se depun ambele declaratii. Daca sunteti inregistrat ca platitor conf. art. 153 aveti obigatia depunerii Declaratiei 300 (contine inclusiv informatiile din 301) si a Decl. 390.
Evidenta separata se va tine in cazul in care, pe langa regimul normal de taxare (de exemplu cumparare de la firma) se aplica si regimul special (achizitie de la persoana fizica). 'Registrele' se pot intocmi de fiecare contribuabil, cu conditia respectarii cerintelor din lege.
Inregistrarile in contabilitate sunt cele clasice pentru operatiunile de vanzare - cumparare.
Multumesc pentru raspus.
Dar mai am o nelamurire in privinta tineri evidentei separate.
Societatea are activitatea de baza servicii de transport ,pe langa care mai face si achizitii intracomunitare de masini second-hand de la firme din U.E pe care le vinde la persoane fizice in Romania aplicand aceea marja , in aceste conditii trebuie sa tin evidenta separata?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont 301 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca sunt inregistrat ca platitor TVA si operator intracomunitar si efectuez o achizitie intracomunitara de autovehicul utilizat( inmatriculat in 2007 in ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Urgent declaratia 301 decont special de tva consela consela URGENT Am o mare nelamurire-- in data de 05.01.2011 o firma platiroare de tva inregistrata in registrul operatorilor intracomunitara a facut o achizitie ... (vezi toată discuția)