avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la taxa de zona?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la taxa de zona?

O societate comerciala presteaza servicii transport; la facturarea catre beneficiar, pe factura este trecuta ca pozitie distincta si taxa de zona B, pe care firma furnizoare a platit-o pentru a efectua transportul pentru beneficiarul respectiv. Taxa de zona se plateste la primarie, prin posta; nu se elibereaza factura pentru ea.Taxa de zona se va factura cu TVA sau nu? In temeiul carei prevederi legislative?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:21, 31 Martie 2012
Eu una nu am auzit pana acum sa se refactureze aceasta taxa. Este o taxa pe care sunteti obligata sa o achitati pentru a ajunge la destinatie. Este o cheltuiala pe care o efectuati , dar in scopul obtinerii de venituri ulterioare. Dupa parerea mea aceasta taxa o puteati include ca un cost in contravaloarea transportului efectuat.

Dar este posibil ca eu sa ma insel. Si eu doresc sa aflu ce parere au colegii mei.
art. 137 cod fiscal
(2) Baza de impozitare cuprinde următoarele:
a) impozitele şi taxele, dacă prin lege nu se prevede altfel, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată.

norme metodologice
pct 18.(7) Orice cheltuieli cu impozitele şi taxele datorate de o persoană impozabilă în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, dacă nu sunt incluse în preţul bunurilor livrate ori al serviciilor prestate, ci sunt recuperate de la clienţi prin refacturare, se cuprind în baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 137 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal. De exemplu, ecotaxa datorată potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare, chiar dacă nu este cuprinsă în preţul bunurilor livrate, ci este facturată separat, se cuprinde în baza impozabilă.

este corecta refacturarea taxei cu TVA.
Multumim mult @xerxes!:bow: Ma asteptam ca raspunsul sa vina din partea Dvs.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare taxa acces zona emisa de primarie stelach stelach Buna ziua, O firma platitoare de tva, refactureaza catre un client al sau o taxa de acces zona achitata catre o primarie. Refacturarea este facuta fara tva pe ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa pungi cu tva mona85 mona85 Buna ziua. Imi poate spune cineva, cu ce data, ecotaxa pentru pungile de plastic, a inceput sa se factureze cu tva?Stiu ca pe undeva pe la inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Tva taxa locala turkn turkn Am urmatoarea problema:pentru a putea intra in centrul orasului cu o masina de 10 tone,am platit la primarie o taxa,nepurtatoare de tva pentru care primaria ... (vezi toată discuția)