avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma PFA domeniu IT 2012
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma PFA domeniu IT 2012

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema, intrucat de anul acesta codul caen 6201 (obiecul principal de activitate al PFA-ului meu) nu se mai poate incadra la plata impozitului la norma, ci doar codurile caen 6202 si 6203 ( am aceste coduri ca obiecte secundare), pentru a beneficia de plata impozitului la norma de venit pentru anul 2012 este necesar sa-mi schimb obiectul principal de activitate sau pot beneficia si in cazul actual: 6201 principal si 6202, 6203 secundare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alex_83 , utilizator 09:59, 6 Ianuarie 2012
OMFP nr. 3.022/28 decembrie 2011 privind completarea Nomenclatorului activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activitati desfasurate de contribuabilii care realizeaza venituri comerciale a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 931, Partea I, din 29 decembrie 2011. Noul ordin reintroduce in Nomenclator doua activitati care fusesera in prealabil eliminate.

Avand in vedere prevederile art. 49 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare, in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

Art. I. - In Nomenclatorul activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activitati desfasurate de contribuabilii care realizeaza venituri comerciale, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.875/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 871 din 9 decembrie 2011, dupa pozitia 119 se introduce o noua pozitie, pozitia 119 (indice 1), cu urmatorul cuprins:

Sectiunea 119 indice 1: Servicii executate in domeniul informaticii, altele decat cele care genereaza drepturi de autor sau drepturi conexe drepturilor de autor

Codul si denumirea activitatilor din Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN Rev. 2:

- 6202: Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
- 6203: Activitati de management (gestiune si exploatare) al mijloacelor de calcul

Art. II. - Pentru activitatea care genereaza venituri comerciale din executarea unor servicii in domeniul informaticii, venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit.

Art. III. - Directiile generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prezentului ordin, vor stabili nivelul normelor de venit si vor asigura publicarea acestora anual, in cursul trimestrului IV al anului anterior celui in care urmeaza a se aplica.
Va multumesc pentru raspuns, daca se poate, va rog sa ma lamuriti si cu problema Caen-ului principal, trebui sa il schimb pe cel actual 6201 cu 6202 sau 6203, sau pot ramane in stadiul actual si sa beneficiez in continuare de plata impozitului la norma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare cod caen norma reala la pfa norma de venit hanaichi hanaichi Buna ziua - In acest moment desfasor activitati de consultanta IT prin PFA, acestea incadrandu-se la norma de venit. Incepand din luna septembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Pfa sau i.i. activitatea consultanta baga baga Buna ziua. va rog sa ma lamuriti, pot inregistra un PFA sau I.I. cu activitatea de consultanta in afaceri (CAEN 7022, sau similar) dar care sa plateasca ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)