avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate-urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate-urgent

Buna ziua,dintr-o relatie de 2ani cu un barbat a aparut un copilas,acesta nu a vrut sa stie de el,acum copilasul are 2anisori si poarta numele actualului meu sot,il iubeste mult si niciodata nu a reprosat ceva,problema este ca fostul cere stabilirea paternitatii si vrea sa ii plateasca alocatie.Cum se poate face asta?Se pot face toate acestea dar fara sa i se schimbe numele copilului?Stabilirea alocatie si paternitatii trebuie facute prin actiune in tribunal?Va multumesc.
Actiunea de stabilire a paternitatii nu se poate realiza decat in instanta si va atrage automat si stabilirea unei pensii alimentare din partea tatalui biologic. Ca urmare a acestui fapt si numele de familie al copilului se va schimba. Am incercat sa fiu cat mai la obiect si pe intelesul dvs.
in concluzie copilul nu are nici o seansa sa poata pastra numele actualului sot,testul de paternitate se va face inaintea actionari in judecata ori ulterior acesteia?va multumesc
testul de paternitate se face in timpul procesului si la indicatiile judelui.
Cum a ajuns exact copilul pe numele actualului sot ?
buna ziua,fostul barbat m-a parasit cand eram gravida in 2luni,7luni apoi actualul sot la trecut pe numele sau ca si cand era al lui,multumesc

Alte discuții în legătură

Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Buna Baubau1 Baubau1 Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem ... (vezi toată discuția)