Buna ziua,dintr-o relatie de 2ani cu un barbat a aparut un copilas,acesta nu a vrut sa stie de el,acum copilasul are 2anisori si poarta numele actualului meu sot,il iubeste mult si niciodata nu a reprosat ceva,problema este ca fostul cere stabilirea paternitatii si vrea sa ii plateasca alocatie.Cum se poate face asta?Se pot face toate acestea dar fara sa i se schimbe numele copilului?Stabilirea alocatie si paternitatii trebuie facute prin actiune in tribunal?Va multumesc.
Actiunea de stabilire a paternitatii nu se poate realiza decat in instanta si va atrage automat si stabilirea unei pensii alimentare din partea tatalui biologic. Ca urmare a acestui fapt si numele de familie al copilului se va schimba. Am incercat sa fiu cat mai la obiect si pe intelesul dvs.
in concluzie copilul nu are nici o seansa sa poata pastra numele actualului sot,testul de paternitate se va face inaintea actionari in judecata ori ulterior acesteia?va multumesc
Buna
Baubau1
Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem ... (vezi toată discuția)