avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna

Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem mai departe si sa creștem copilul împreună.Acum întrebarea mea poate fostul amant sa ceara test adn pt copil dacă noi nu suntem de acord.?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:19, 4 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatăl copilului poate solicita in instanță contestarea paternitatii dvs, efectuarea testului Adn, rectificarea certificatului de nastere astfel încât acesta să figureze ca tata biologic al copilului si sa-i poarte numele precum și incuviintarea unui program de vizita cu copilul.
Are dreptul sa aiba contact permanent cu copilul iar dvs nu-i puteti ingradi acest drept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, din păcare poate intenta o acțiune în tăgada paternitătii (contestarea este pt altă situație de fapt), putând obține chiar drept de vizită, schimbarea numelui nu cred însă că o va obține!
Pe de alta parte, minorul va obține pensie de întreținere de la tatăl biologic!
Multumesc de răspunsuri dar eu am totusi o nelămurire oricine poate cere tăgada paternitatii unui copil nu trebuie dovezi?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regina probelor in acest gen de procese o reprezintă testul ADN pe care mama copilului nu-l poate refuza, putând fi amendată de instanta daca nu se prezintă. Sigur ca pot fi prezentate si alte probe precum martori, mesaje dintre concubini, interogatoriul reciproc al concubinilor etc. Bănuiesc că nu va fi greu ca partenerul doamnei sa prezinte astfel de probe.
Ar fi indicat sa nu va mai zbuciumati cu aceste gânduri din moment ce pasul cel mai greu l-ati facut deja, iertarea infidelitatii sotiei si asumarea creșterii acestui copil. Prezența tatălui biologic in viata dvs si a copilului se va desfășura natural, copilul fiind norocos ca are doi tati care-l iubesc si ii sunt alaturi.
Felicitări pentru decizia luată, nu toti bărbații sunt in stare sa atingă maturitatea gândirii dvs!
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)