Sunt angajat in cadrul unei firme de paza din data de 01.072011 care la acea vreme avea o denumire, in momentul angajarii de la firma mi s-au dat urmatoarele : Camasa maneca scurata, Camasa maneca lunga, fes si geaca de iarna, urmand ca pe parcurs sa mi se acorde si restul echipamentului.
In data de 01.12.2011 denumirea firmei s-a schimbat acestia rugandu-ne sa predam gecile pentru inscriptionarea lor cu noua denumire a firmei. In acel moment i-am comunicat sefului de obiectiv faptul ca echipamentul meu (bocanci, pantaloni matlasati, centura si puloverul) s-au deteriorat si ca avem nevoie urgenta de echipament deoarece se apropia sezonul rece. Acesta a refuzat acest lucru aducandu-mi diferite jigniri. Mentionez ca postul la care imi efectuam serviciul era permanent mobil si se afla in exterior. Am fost nevoit sa vin la servici cu echipament format din adidasi blugi si hanorac, riscand sa fiu sanctionat de organele de politie deoarece nu aveam echipamentul corespunzator.
Dupa nenumarate plangeri verbale, am decis ca in data de 04.01.2012 sa contactez Inspectoratul teritorial de munca si in urma discutiei cu acestia (telefonic) mi s-a spus ca pot refuza prezentarea la servici numai dupa ce realizez o plangere in scris pentru a avea dovada. am facut o plangere adresata directorului firmei :
Subsemnatul ........ va instiintez cu privire la refuzul de a ma mai prezenta la servici pana nu mi se acorda echipament corespunzator .........
Seful de tura a comunicat sefului de obiectiv cele de mai sus iar la cererea mea de a discuta cu dansul, mi-a fost refuzata pe motiv ca, nu discuta cu ... .
In data de 05.01.2012 m-am deplasat la I.T.M. unde am sta de vorba cu un inspector pe norme S.S.M. acesta spunand ca este ilegal ceea ce au facut dansii si ca trebuie sa fac o plangere in acest sens, dar mai intai sa stau de vorba si cu doamnele ce se ocupa de contracte. Acestea din urma mi-au recomandat sa ma duc in continuare la servici deoarece trebuie ca inspectorul sa ma gaseasca pe teren pentru a putea face ceva in privinta asta dar si faptul ca firma ar putea sa imi desfaca contractul de munca.
In contractul meu de munca se precizeaza faptul ca se obliga sa acorde echipament corespunzator anotimpului.
In urma discutiei cu acestia am decis sa ma duc la servici doar pentru a putea fi gasit de inspector pe teren.
Precizez faptul ca nu am avut concediu de odihna pe anul 2011 refuzand categoric sa imi acorde concediul in luna decembrie precizand ca in acea luna primesc concedii doar cine vrea dansul, fapt ce s-a si intamplat.
In data de 05.01.2012 m-am prezentat la servici in acelasi echipament de lucru (adidasi, blugi si hanorac) dar in momentul in care am ajuns acolo mi-a fost refuzat accesul in unitate . Am incercat sa iau din nou legatura cu seful de obiectiv acesta inchizandu-mi apelul de fiecare data.
Ulterior am aflat ca pe parcursul zilei au fost chemati 3 oameni la interviu , iar unul dintre ei a fost chiar angajat in acea zi iar contractul meu de munca fiind desfacut pentru "neprezentarea la servici"
Intrebarile mele sunt :
1. Este legal ceea ce au facut dansii si daca ii pot actiona in judecata .
2. Chiar nu exista in tara asta o institutie care sa poata face ceva impotriva abuzurilor astora ?
Contractul de munca a fost incheiat in data de 01.07.2011 pe o perioada de 3 luni, fiind apoi in data de 01.10.2011 prelungit pe inca 3 luni. Ma asteptam ca, contractul sa nu imi mai fie prelungit dar soarta a facut sa prind 2 hoti spre sfarsitul lunii decembrie, fapt ce cred eu ca a contat la prelungirea contractului.
In prima faza se prezinta cu un contract pe perioada nederminata pe care l-am si semnat, ca mai apoi sa vina cu un contract pe 3 luni spunandu-mi ca s-a razgandit .
Cel mai recent răspuns:
ContSters42179 , utilizator
09:50, 6 Ianuarie 2012