avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM art 55 litera b- revisal -este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM art 55 litera b- revisal -este obligatorie si transmisia la ITM

ma scuzati daca pun intrebari tampite, dar sunt incepatoare si nu vreau sa gresesc..
In cazul incetarii unui CIM , in cazul meu conf. art 55 lit.b trebuie transmis la Revisal neaparat in aceeasi zi cu data din decizie.Mai trebuie dusa decizia la ITM la ghiseu?
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 10:17, 6 Ianuarie 2012
Da.
HG 500/2011
Art. 4
(1) Completarea, respectiv înregistrarea în registru a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2), şi transmiterea registrului se fac după cum urmează:
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) (data incetarii contractului individual de munca) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;

Nu mai depuneti la ITM decizia.
Faptul ca sunteti incepatoare ar trebui sa va mobilizeze in a asimilia legislatia muncii incepand cu Codul muncii, HG 500/2011, Ordinul 1918/2011, etc. Veti evita tipul de intrebari catalogate de dv.

Multumesc prntru raspuns.
Citesc legislatia, dar am fost dusa in eroare de un model formular de decizie incetare CIM , care avea un articol cu obligativitatrea transmiterii deciziei la ITM, probabil ca se referea la transmiterea REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere 55 lit.b- acordul partilor cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Un salariat a facut cerere de incetare cim cu 55 lit. b, incepand cu data de 10.06.2012(duminica). Se poate aproba de catre conducere cu data de ... (vezi toată discuția)
Transmitere incetare cim creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Daca un salariat si-a depus demisia in data de 30.04.2012, solicitand ca incheierea CIM sa se faca incepand cu data de 01.05.2012 cum fac cu ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a cim rodaf rodaf Buna. Va rog sa-mi spuneti cate zile am la dispozitie pentru a transmite la itm un cim incetat. Multumesc (vezi toată discuția)