avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 85% din salariu, indemnizatie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

85% din salariu, indemnizatie?

Buna!
Eu sunt sunt o mamica care are multe nelamuriri in legatura cu acesta lege.
Situatia mea actuala este urmatoarea: in prezent sunt in concediu de cresterea copilului, pana in data de 14 februarie 2009, si sunt insarcinata cu al doilea copil, care se v-a naste pe 10 martie 2009.
Ma intereseaza daca legea aceasta o sa fie valabila pt mine? daca se va calcula indemnizatia pt al doilea copil in functie de salariul pe care l-am avut inantea nasterii primului copil?

PS. Logic, daca legea urmareste incurajarea mamelor cu venit mare sa steie acasa si sa se ocupe de educatia si ingrijirea copiilor ....... eu sper

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 6 Ianuarie 2009
Concluzia finala este ca o sa primim la fel 600 lei, indiferent de faptul ca inainte de nasterea copiilor aveam salariu mare, in urma caruia se platea o suma mare la impozite.... legea dinaintea acestuia (care era benefica pt mamiciile cu venit mic) prevedea suma fixa de 600 RON, indiferent de venitul anterior ...noua ne este "bagata-n gat".
Ma intreb ce rost mai are precizarea din lege: ...." indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."
"OPTIONAL"??? oare exista persoane platitoare de impozite care sa renunte la orice modalitate de recuperarea baniilor platiti pt stat?
Eu ridic banii de la un oficiu postal (din cauza ca cei care se ocupa cu actele respective de la primarie, nu au fost in stare sa depuna actele corect, pt a primi banii pe card) impreuna cu sute de rromi, care se imbulzesc lunar sa ia banii in urma copiilor facuti la banda, pt un venit fix, bani pentru care nu s-a lucrat nici macar o zi si nu s-a platit nici un leu impozit.
Dar bine ca exista o clasa muncitoare, platitoare de impozite, si o alta categorie care profita numai in urma lor. Exista oare vre-un mod in care se "intorc" banii acestea platiti pt stat? macar un cuvant rastit politicos de doamna care sta la ghiseul primariei?

PS. Sunt revoltata...si? ce pot face?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
IgnatK, utilizator
Legea a fost modificata din nou .... indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, optional , in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4000 lei.
In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute de lege in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinut alinut Am si eu cateva nelamuriri daca ma poate ajuta cineva: in lunile care se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei, pe langa salariul net am avut si ... (vezi toată discuția)