avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AUTORIZATIE pentru DISTRIBUTIE DE LAPTE PRAF !?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AUTORIZATIE pentru DISTRIBUTIE DE LAPTE PRAF !?

Buna ziua tuturor,

Nu stiu exact la ce categorie sa incadrez acest topic. As vrea sa primesc un raspuns daca se poate, din partea cuiva care s-a lovit de problema asta.
O firma are obiectul principal de activitate comert cu ridicata nespecializat (inclusiv produse parafarmaceutice, hartie igienica, scutece, etc. ) care si desigur printre celelalte activitati secundare are si depozitari- 5210. Firma printre altele distribuie distribuie si lapte praf.
Pt ca au incercat sa obtina certificarea isso, cu aceasta ocazie li s-a comunicat ca le trebuie autorizatie pt distribuirea laptelui praf. Au ajuns la Directia Sanitar Veterinara, insa de acolo li s-a eliberat autorizatie dar pentru productie, pentru ca in contractul care li s-a dat la semnat si care este semnat deja, este mentionat oridinul 64/2007 care presupune activitatea de control a unitatilor producatoare de produse de origine animala.
Se presupune acum ca ei trebuie sa vina lunar ,sa faca control asupra activitatii de productie si firma sa plateasca lunar cateva zeci de euro.
Am sunat acolo si au spus ca desi firma nu produce laptele praf.....intra sub incidenta legii, pentru ca-l au in depozit. Nu vad legatura....cum se poate ca o firma sa fie autorizata pt productie, cand ea de fapt doar distribuie. Nu exista o alta autorizatie reglemntata de alt ordin? alta lege?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:56, 20 Octombrie 2008
Consultati Legea nr. 150/2004.
Multumesc pentru sugestie. Dar nu vad in lege ca ne trebuie o autorizatie....produsul trebuie sa fie conform normelor..si daca nu, trebuie retras de pe piata si trebuie anuntate autoritatile competente....insa....nu vad obligatia de autorizare.....
Legea stipuleaza ca: " Autoritatile competente trebuie sa asigure aplicarea legislatiei în domeniul alimentelor. Acestea controleaza si verifica respectarea legislatiei în domeniul alimentelor de catre operatorii din industria alimentara si din industria hranei pentru animale în toate etapele productiei, procesarii si distributiei. În acest scop, autoritatile competente trebuie sa mentina un sistem de control oficial si alte activitati necesare în functie de situatie.
Astfel ca firma de care povestesc ar trebui controlata de directia sanitara si veterniara. Inteleg asta. Dar de ce in baza unui contract al carui obiect este controlul activitatii de porductie....deci obiectul nu exista....contractul ar trebu sa fie nul..
Dl. Florin Turlet, va rog ,daca se poate ,sa cititi si ultimul meu post (urmeaza sa-l adaug acum:) , denumit- "BILET fara acoperire, pierdut ! ". As aprecia parerea dumneavoastra....sfatul pe care mi-l puteti da in cauza.

PS: Un model de reziliere a contractului se poate sa postati? Ar trebui o formulare mai elaborata,...sau ceva simplu, cum ca se solicita rezilierea contractului pe motiv ca....(obiectul contractului nu exista- firma nu produce laptele, deci controlul lor nu ar putea fi facut asupra acestei activitati de productie)
Nu cunosc legislatia specifica in amanunt dar ce pot sa va spun este faptul ca alimentele in special cele de origine animala se depoziteaza in spatii special amenajate care trebuie sa indeplineasca niste conditii, tocmai de aceea va trebuie autorizatie sanitar - veterinara. Aceasta plata pe care o faceti va scuteste de multe neplaceri, zic eu si credeti-ma ca stiu ce spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie sanitar - veterinara Lielena Lielena Un PFA care comercializeaza produse alimentare ambalate, dar nu comercializeaza produse de origine animala: carne, lapte, oua si produse obtinute din acestea, ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 145 din 2014 Raluca2017 Raluca2017 Buna ziua, dragii mei! Ma intereseaza cateva detalii referitoare la legea nr. 145 din 21 octombrie 2014, referitoare la modalitatea de comercializare a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie catering MariusZ MariusZ Salut! Am o nelamurire legata de autorizatiile in ceea ce priveste cateringul. Are dreptul orice restaurant cu activitate normala sa efectueze si catering sau ... (vezi toată discuția)