avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Onorariu Avocat - Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Onorariu Avocat - Vatamare corporala

Stimati Domni/Doamne,

Poate sa-mi spuna si mie cineva cam cat costa onorariul unui avocat pentru un caz de vatamare corporala (art.181) in calitate de inculpat??
Vreau sa stiu un pret informativ ca sa imi dau si eu seama daca e mult sau putin cat mi se cere

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
nu e prea inspirata comparatia cu produsul cumparat din magazin,aici e vorba de prestatii ce se efectueaza in timp indelungat.De ce ar trebui eu sa achit tot onorariu inainte de a vedea cum ma reprezinta in instanta? daca nu sunt multumit cum il mai schimb pe avocat daca l-am platit integral?E ca si cum angajezi pe cineva sa-ti ridice o casa si ii dai toti banii inainte.Ati mai auzit asa ceva? eu nu! Eventual dai un avans si restul la finele lucrarii.Tot asa si cu avocatii Prima data prestatia si dupa aceea banii.Eu muncesc dar salariul mi-l da dupa o luna ,nu inainte.La avocati de ce ar fi invers? daca avocatul ia tot onorariu inainte in 2/3 ani cat tine un proces (pe putin) se pot intampla multe: se poate imbolnavi ,poate deceda, si clientul ce face cum mai recupereaza banii dati pt servicii neefectuate??Nu zice nimeni sa lucreze pe gratis dar nici asa ,toti banii inainte
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
Admin, administrator
Este greu de spus cum ar trebui sa fie.
Cert este ca pentru o astfel de infractiune nu cred ca va fi vreun avocat care sa va ceara 3000 euro.
Ar fi mult raportat la infractiunea savarsita.

In schimb, se poate spune ca avocatul va poate cere orice suma care sa nu depaseasca 3000 euro.

Daca doriti sa aflati care avocat va ia cei mai putini bani eu cred ca veti putea afla daca veti cauta sa vorbiti cu diferiti avocati.
Suma poate fi fi foarte redusa.
Cred ca va puteti gasi avocat si la 200 lei.
La 100 lei nu cred ca veti gasi...

Nu confundati faza de urmarire penala cu faza de judecata.
In fata instantei situatia va fi mult mai simpla.
probabil ca unde au dat gres avocatii dvs. din faza de urmarire penala nu va face mai mult nici avocatul de la judecata doar ca acesta ar putea sa va ajute mai mult daca priviti lucrurile in concret.

In faza de urmarire penala a fost marea batalie si ati pierdut-o.
Probabil ca si la instanta se va intampla la fel.

P.S. Ceea ce v-am expus are caracter general, ceea ce poate insemna ca la instanta sa se schimbe lucrurile...dar tot la fel sa nu se schimbe...
Dvs. sunteti cel mai in masura sa ganditi ce avocat va veti angaja.
Cam stiu ca exista probleme in cazul dvs. ca ati mai scris pe forum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal? teoma teoma Buna ziua. Intrebarea mea este cea din titlu. Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Comision de succes anamariamed anamariamed Buna ziua, Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)