avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salarii in cazul insolventei fostului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salarii in cazul insolventei fostului angajator

Buna seara,am rugamintea daca ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat........am aflat ca de curand a intrat in insolventa firma la care am lucrat...si de la care am de recuperat ultimile 2 salarii si garantia care mi-a fost oprita din salariu.Intrebarea este daca eu ca fost angajat am dreptul de a ma inscrie la masa credala daca nu am nici o dovada ca nu am primit acesti bani (doar de la banca sa fac dovada ca nu au virat in contul meu acesti bani)si daca firma este in Bucuresti care este procedura.Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 2 Noiembrie 2013
adresezi o cerere administratorului judiciar prin care ii soliciti sa faca toate demersurile pentru recuperarea drepturilor salariale din fondul de garantare a salariilor. vezi Legea 200/2006.
Din Fondul de garantare se obtin drepturile salariale numai in anumite conditii. Angajatii pot apela la Fondul de Garantare a creantelor salariale care le poate asigura recuperarea partiala a salariilor.

Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.

Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.




Multumesc frumos pentru raspuns,dar eu in calitate de fost angajat?pentru ca punctele de lucru din orasul meu s-au inchis?oare si fostii angajati vor fi inscrisi la masa credala fara a face eu o cerere catre administratorul judiciar?
Multumesc frumos.
Legea prevede clar ca, inscrierea la masa credala in cazul salariatlor se face fara nicio o cerere adresata administratorului /lichidatorului.

Dvs puteti verifica tabelul preliminar si apoi pe cel final daca sunteti inscrs la masa cedala cu intreaga suma de bani datorata de fostul angajator.
am sugerat calea cea mai sigura si mai rapida in situatia descrisa. sfatul meu:- faeti cum v-am sugerat si veti fi in posesia banilor mai repede si mai sigur decat sa asteptati derularea procedurilor pe legea 85. o varianta nu o exclude pe alta, dar pana la nivelul a 3 salarii se apeleaza la legea 200/2006 nu la altceva.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale BogdanMonica BogdanMonica Am fost angajata la o firma. Firma a facut mai multe restructurari de personal. Am primit preaviz, iar in perioada de preaviz am avut o internare in spital ... (vezi toată discuția)
Insolventa CSE CSE Daca o firma este in insolventa si are deja si lichidator dar angajatii prin CCM au dreptul la salarii compensatorii de 10 salarii dar se platesc numai 5 si ... (vezi toată discuția)