avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA achizitie intracomunitara

Buna ziua
Am infiintat un SRL care este neplatitor de TVA si doresc sa cumpar un camion din Germania cu care sa fac transport (nu sa-l vand).
Din diverse dicutii am inteles ca pasii de urmat sunt:
1 inregistrarea ca platitor de TVA
2 inregistrarea in ROI
3 achizitionarea camionului fara a platii TVA-ul in Germania
Valoarea acestui camion este de ~ 20 000 euro
Am doua intrebari :
1 Este varianta de mai sus cea corecta sau mai sunt si altele ?
2 Cand se plateste TVA -ul aici in Romania pentru acel camion?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:18, 11 Ianuarie 2012
este cea mai buna varianta inregistrarea ca platitor de tva in romania, inscrierea in ROI si apoi achizitionarea camionului pentru ca nu veti plati efectiv tva in romania, ci veti inregistra taxare inversa 4426 = 4427

o alta varianta ar fi sa va inregistrati in scopuri de tva intracomunitar si sa platiti tva in tara 24% (pentru ca in romania ramaneti neplatitor de tva)
Multumesc mult pentru raspuns,cred ca variata mai buna este cea cu inregistrarea ca platitor de tva in Romania.
Din spusele dvs. inteleg ca nu platesc tva-ul nici in Germania nici in tara.Daca mi-ati explica ce inseamna taxare inversa 4426 = 4427 ar fii minunat .

Multumesc inca o data.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
serbanv, utilizator
ar fi minunat, dar gasim in normele de aplicare ale codului fiscal:

Taxa se calculează de către beneficiar și se înscrie în facturi și în jurnalul pentru cumpărări, fiind preluată atât ca taxă colectată, cât și ca taxă deductibilă în decontul de taxă.

Din punct de vedere contabil, beneficiarul va înregistra în cursul perioadei fiscale 4426 = 4427 cu suma taxei aferente.

Înregistrarea taxei de către cumpărător atât ca taxă colectată, cât și ca taxă deductibilă în decontul de taxă este denumită autolichidarea taxei pe valoarea adăugată. Colectarea taxei pe valoarea adăugată la nivelul taxei deductibile este asimilată cu plata taxei către furnizor/prestator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Tva datorat pentru achizitii intracomunitare in beneficiul propriu cristidum cristidum Se datoreaza statului TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri achizitionate in beneficiul propriu (bunuri pentru utilizare in interiorul societatii, nu ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)