avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului la CMI

Buna ziua, sunt medic stomatolog la CMI-ul meu si urmeaza sa intru in concediu prenatal si apoi dupa nastere postnatal. La CMI, am un serviciu de radiologie, la care asistenta poate lucra in continuare, chiar daca eu raman in concediu. Intrebarea mea este cum mi se va calcula mie indemnizatia de concediu (pre si post natal si apoi de ingrijirea copilului), dac eu voi avea in continuare incasari pe CMI?
Cel mai recent răspuns: roxa81 , utilizator 16:39, 11 Ianuarie 2012
V-am spus despre incadrarea unui medic pt. a nu fi nevoita sa suspendati activitatea cabinetului pe perioada cand va veti afla in c. de crestere copil(ma gandeam in speta tot la un medic stomatolog)si va explicam ca venitul obtinut nu figureaza inregistrat ca realizat de dvs. persoana fizica ,ci pe cabinet,astfel nu veti avea probleme cu plata indemnizatiei de crestere ingrijire copil .
Cat despre momentul cand doriti sa incadrati acel medic,dvs. decideti,nu are legatura cu faptul ca sunteti /nu sunteti in concediu de maternitate.
Sunteti o persoana care probabil ati încheiat un contract de asigurări sociale pentru concedii şi indemnizaţiide boala si in aceste conditii dreptul la concedii şi indemnizaţiile corespunzatoare este condiţionat de plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate destinată suportării acestor indemnizaţii.Deci daca ati platit acea contributie ,sunteti asigurata si trebuie sa depuneti la casa de sanatate concediile de maternitate,urmand sa beneficiati de indemnizatia corespunzatoare.
Am incheiat contractul pentru concedii si indemnizatii de boala, dar doar din noiembrie anul trecut (nu am stiut mai devreme) - ar fi trebuit mai devreme sau exista o perioada minima pentru care trebuie platiti ca sa beneficiezi de indemnizatie?
Este bine asa cum este acum, nu va faceti griji.
Multumesc pentru raspunsuri. De saptamana viitoare voi incepe demersurile pentru concediu prenatal. Daca mai apar nelamuriri o sa va tin la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Porumbdiana Porumbdiana Buna ziua. Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri. Sunt insarcinata, data probabila a nasterii este 5 martie 2016. Momentan ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - cine-l plateste? ionica83 ionica83 Buna ziua! Sunt medic stomatolog la propriul cabinet medical individual CMI , cotizez la pensii si casa de sanatate . In cazul unui concediu de risc maternal ... (vezi toată discuția)
Prenatal ambrus_marc9 ambrus_marc9 Buna ziua,as dori sa va intreb sunt angajata de 7 luni de zile cand am emrs sa mai interesez ce fel de contract am am aflat ca am contract pe 2 ani de zil am ... (vezi toată discuția)