Buna ziua,
Am si eu o problema.Am construit impreuna cu fostul meu sot o casa in anul1993. Avem urmatoarele acte:autorizatie de demolare a vechii case care afost ,autorizatie de constructie pentru casa noua,autorizatie de urbanism.Casa a fost finalizata in anul 1995 dar fostul meu sot nu a fost sa ridice autorizatia de terminare a lucrarii.In cartea funciara figureaza casa veche si 1000 m patrati in folosinta noastra dar e o problema ca noua casa e mai mare decat fosta casa si cei 1000m patrati.Acum suntem in proces de partaj si actele pe casa nu sunt in regula. Cum pot sa obtin acel certificat de terminare a lucrarilor si cum trebuie sa procedez pentru ca sa inscriu casa in cartea funciara.Sunt nelamurita pentru ca daca merg la primarie m-i se spune o procedura iar daca intreb la notar, alta procedura. Se poate face partajul pe casa noua si apoi dupa pronuntarea sentintei sa putem face fiecare actele de intabulare separat pe partea lui?
Va multumesc
Va trebui sa faceti receptia finala a constructiei. Pentru acest fapt trebuie sa luati legatura cu cei de la primarie . Acestia se deplaseaza la fata locului si constata ca s-au finalizat lucrarile . Totodata se va intocmi acel proces verbal de receptie finala a constructiei.Trebuie sa mergeti si sa declarati valoarea constructiei noi pentru o noua impozitare.cu toate actele mergeti apoi la cartea funciara si faceti inscrierea imobilului nou.Instanta poate sa constate ca sotii in timpul casatoriei au rrealizat printre alte bunuri si aceasta constructie, si dupa ce se va pronunta va putea cel caruia a solicitat atribuirea imobilul ui sa faca celelalte demersuri si singur.Cum doriti.