avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art .55lit.b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art .55lit.b

Daca un cim, se incheie cu art.55lit.b, angajatul respectiv poate beneficia de somaj?
Multumesc! Va rog ....

(Sau cu ce ar trebui sa inchid acel cim , ca sa beneficieze de somaj, numai cu art.65?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 12 Ianuarie 2012
Buna, daca se inchide cim cu 55b nu beneficiezi de somaj. Beneficiezi cu 65(1) concediere din motive care nu tin de persoana salariatului si 68(1) concediere colectiva.
Stiti e o chestie de genul ala...dl. daca nu mai ai nevoie de mine da-ma in somaj....iar eu IRU ...tre sa fac ...actele.....ufffff....
Multam!
Temeiul de drept al incetarii unui c.i.m. care ii da posibilitate fostului salariat sa beneficieze de somaj este : art.56 alin.1 lit.i , art.61 alin.1 lit.c si lit.d, art.65 alin.1 , art.95 alin.4 C.mun., incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. 3 etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de somaj madeinscocklandtm madeinscocklandtm Am si eu o nelamurire. Un prieten a fost concediat de la locul de munca in baza art. 61. Vrea sa stie daca in acest caz beneficiaza de somaj? Multumesc! (vezi toată discuția)
Desfacere cim melcsy melcsy Cum se poate desface CIM unei angajat ca sa poate sa beneficieze de somaj?si ca societatea sa poate angaja in locul lui alte persoane pe acelasi post. ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca miha_pr miha_pr Buna ziua! Daca vreau sa incetez contractul de munca al unui salariat si acesta sa beneficieze de ajutorul de somaj, exista si alt articol cu care sa o pot ... (vezi toată discuția)