avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Redistribuire de pe un post vacant pe un alt post ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Redistribuire de pe un post vacant pe un alt post vacant

sint redistribuit pe un post vacant temporar pe o perioada determinata .dupa incheierea perioadei pot fi redistribuit pe un alt post vacant de aceasta data definitiv,ca urmare a unei demisii unei persoane.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:35, 12 Ianuarie 2012
Daca sunteti redistribuit pe un post vacant temporar numai daca participati la un nou concurs puteti ocupa postul definitiv. Dar de unde stiti ca persoana v-a demisiona in viitor?
persoana a demisionat de 6 luni..dar postul nu poate fi ocupat printr-o redistribuire temporara ? subliniez redistribuire ca urmare a unei testari profesionale si nu concurs ,pentru ca posturile vacante sint blocate pentru sursa externa.
Art. 104 din Legea 188/1999
(1) Redistribuirea funcţionarilor publici se face de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, astfel:

a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice din aceeaşi localitate sau dintr-o localitate aflată la o distanţă de până la 50 km de localitatea de domiciliu;

b) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice din alt judeţ sau aflate la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu, la cererea funcţionarului public.

(2) Redistribuirea funcţionarilor publici se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi acelaşi grad profesional cu funcţia publică deţinută de funcţionarul public.

(3) Redistribuirea se poate face şi într-o funcţie publică inferioară vacantă, cu acordul scris al funcţionarului public.

(4) Redistribuirea într-o funcţie publică de conducere se face cu respectarea alin. (2) sau, după caz, a alin. (3) numai dacă funcţionarul public a îndeplinit atribuţii similare cu atribuţiile funcţiei publice de pe care se efectuează redistribuirea.

(5) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va asigura redistribuirea pe funcţii publice temporar vacante, ca urmare a suspendării titularului pe o perioadă de cel puţin o lună, a funcţionarilor publici din corpul de rezervă care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective. În cazul în care există mai mulţi funcţionari publici care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează, în colaborare cu autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia se află funcţia publică vacantă, o testare profesională pentru selectarea funcţionarului public care urmează să fie redistribuit.

(6) Redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă se dispune prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

(7) Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice au obligaţia de a numi funcţionarii publici redistribuiţi cu caracter permanent sau temporar.

(8) În cazul în care conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice refuză încadrarea funcţionarilor publici în condiţiile alin. (7), funcţionarul public se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redistribuire cristina 33 cristina 33 Cum se face redistribuirea intr-o functie de conducere? In ce conditii? Infiintezi un post si apoi redistrubui?Se face prin concurs sau daca ai detinut ... (vezi toată discuția)
Redistribuire functionar klaudia772001 klaudia772001 Poate un f.p. trecut in rezerva avand functia publică de - consilier/principal/treapta 3/ gradatia 5 sa fie redistribuit pe un post temporar vacant de ... (vezi toată discuția)
Mutare fneacsu fneacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)