avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pt cresterea copilului

sunt studenta anul 2,intre invatamantul preuniversitar si facultate la care sunt acum,am fost inscrisa la alta facultate la care am mers doar un semestru,iar in celalalt am fost exmatriculata pt k nu am mai mers deloc,vroiam sa renunt la ea,doar un an intre cea la care sunt si invat.preuniversitar,acest an ma afecteaza daca nasc in anul 3,sau daca nasc in timpul somajului de dupa,mai primesc indemnizatie pt cresterea copilului dak am acel an de pauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 13 Ianuarie 2012
daca aveti minim 10 luni vechime la ultimul loc de munca , beneficiati deconcediul de maternitate si concediul ptr crestere copil , perioada care se considera vechime in munca .
arrwen_evenstar34 a scris:

daca aveti minim 10 luni vechime la ultimul loc de munca , beneficiati deconcediul de maternitate si concediul ptr crestere copil , perioada care se considera vechime in munca .


Unde este prevazuta aceasta conditie ? .... :-/

@ bianca1990
OUG nr.111/2010 prevede ca:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(1^1) Limitele minima si maxima ale indemnizatiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR.
.....
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
..
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
.....

Prin urmare, daca indepliniti conditia prevazuta la lit.m atunci beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Kristina121 Kristina121 Buna seara. Sunt putin in ceata si am mare nevoie de un raspuns. In momentul de fata urmez un program de studii masterale pe care urmeaza sa il termin in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil Crisa84 Crisa84 In principiu am tot citit OUG 111/2010 care prevede acordarea indemnizatiei ptr. cresterea copilului , dar am o anume nelamurire. Urmeaza sa nasc in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil DANYLEHA DANYLEHA Buna ziua.sotia mea va naste in luna iulie,in aceasi luna va termina si cursurile postuniversitare cu frecventa la zi.putem beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)