avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta presedintiala

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca completul de judecata care are in lucru un dosar de O.P. studiaza si dosarul de fond?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:58, 20 Ianuarie 2012
vad ca esti destept...si te rog sa imi spui cum distinge un om - judecator, fondul de neprejudecarea fondului
eucivilavocat a scris:

vad ca esti destept...si te rog sa imi spui cum distinge un om - judecator, fondul de neprejudecarea fondului

Te inseli amarnic,@eucivilavocat... Aici nu este vorba despre cat sunt de destept, ci mai degraba despre cunoasterea exacta a legii si aplicarea corecta a acesteia.
Ordonanta presedintiala fiind o procedura speciala este reglementata distinct in procedura civila conform dispozitiilor art. 581 si 582 Cod proc. civ. si trebuie sa indeplineasca conditiile de admisibilitate stipulate in articolele pe care le-am invocat.
Ar trebui sa te apleci mai mult asupra doctrinei si a jurisprudentei in aceasta materie si atunci vei realiza ca instanta investita cu judecarea unei cereri de ordonanta presedintiala nu poate sa analizeze fondul unui raport juridic dedus judecatii in conditiile legii.
Si daca tot continuam sa discutam pe acest subiect, intreb si te intreb; prin ordonanta presedintiala se poate cere instantei incredintare/reincredintare minori?

tudorioan a scris:

Si daca tot continuam sa discutam pe acest subiect, intreb si te intreb; prin ordonanta presedintiala se poate cere instantei incredintare/reincredintare minori?

eu zic da...

si asta pentru ca avem dispozitii de la divort, art 613 nu stiu cat ..din cpc care spun ca instanta poate dispune masuri provizorii..
iar daca trebuie incredintat.... si nu in cadrul divortului, cu atat mai mult...e admisibila

:)

si sa stii ca pe ordonanta intotdeauna se antameaza fondul, adica-l pipaie
eucivilavocat a scris:

tudorioan a scris:

eu zic da...

si asta pentru ca avem dispozitii de la divort, art 613 nu stiu cat ..din cpc care spun ca instanta poate dispune masuri provizorii..
iar daca trebuie incredintat.... si nu in cadrul divortului, cu atat mai mult...e admisibila

Se pare ca ceva tot ai inteles cum este cu ordonanta presedintiala: ca masura vremelnica pana la pronuntarea desfacerii casatoriei... Dupa pronuntare, dispozitiile ordonantei presedintiale isi inceteaza aplicabilitatea si se aplica ceea ce a stabilit instanta divortului cu privire la incredintarea minorilor spre crestere si educare uneia din parti. In ceea ce priveste reincredintarea minorilor, pe calea ordonantei presedintiale nu este posibil decat pe dreptul comun!
tudorioan a scris:

eucivilavocat a scris:

tudorioan a scris:

eu zic da...

Se pare ca ceva tot ai inteles cum este cu ordonanta presedintiala: ca masura vremelnica pana la pronuntarea desfacerii casatoriei... Dupa pronuntare, dispozitiile ordonantei presedintiale isi inceteaza aplicabilitatea si se aplica ceea ce a stabilit instanta divortului cu privire la incredintarea minorilor spre crestere si educare uneia din parti. In ceea ce priveste reincredintarea minorilor, pe calea ordonantei presedintiale nu este posibil decat pe dreptul comun!

:rofl:
multumesc tudorioan

:rolleyes:

Alte discuții în legătură

Recurs ordonanta presidentiala privind incredintare minor!!!! dragoste_de_tata dragoste_de_tata BUNA ZIUA!!!problema este urmatoarea....sotia mea a plecat de buna voie de acasa dupa care a introdus actiunea de divort si ordonanta presidentiala pentru ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)