avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajata gravida - sesizare ITM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajata gravida - sesizare ITM

buna ziua as dori sa stiu cum pot afla daca angajatorul a depus actele necesare pentru instiintarea ITM-ului de faptul ca are o angajata gravida.eu am anuntat angajatorul in scris inca de cand aveam 12 saptamani dar de la ei am primit un simplu nr. de inregistrare la mai putin de 2 min. dupa ce am trimis faxul... nu o inregistrare data de la ITM si nicidecum firma nu a avut vreun control de la ITM.si acum ma apropii de concediul prenatal (mai am exact 2 saptamani) si am aflat ca angajatorul are de gand sa reduca salariile cu x%.am inteles ca nu sunt obligata sa semnez, as dori sa stiu la ce riscuri ma expun, daca ma poate da afara ca urmare a refuzului meu de a semna avand in vedere ca eu mai am atat de putin pana sa intru in prenatal. de luat in calcul este faptul ca probabil va dori ca acest act aditional cu reducerea de x % sa fie valabil pentru salariul de pe luna trecuta si nu cea in curs, intrucat intotdeauna ne-am trezit cu surprize de acest gen. cu 1 zi inainte de salariu aflam ca de fapt luam salariul diminuat sau CFS-uri si vreau sa stiu daca este legal acest lucru..si anume sa fi pus in fata faptului implinit si sa fi obligat sa semnezi un act de care nu ai fost anuntat in prealabil. in conditiile de fata as dori sa stiu si cine imi plateste prenatalul, stiu ca de regula angajatorul o face dar avand in vedere ca el nu plates te nici salariile.. cum pot eu avea siguranta ca imi voi lua banii pt prenatal? ce pot face in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:29, 13 Ianuarie 2012
1. Cred ca va faceti prea multe griji.
2. Vedeti-va de sanatatea dvs. si s copilului si reveniti daca mai aveti probleme efective nu cum credeti dvs. ca s-ar putea intampla.
3. Poate angajatorul este de buna credinta, cunoaste legea si nu veti avea probleme cu el.
tudorvaleriu a scris:

1. Cred ca va faceti prea multe griji.
2. Vedeti-va de sanatatea dvs. si s copilului si reveniti daca mai aveti probleme efective nu cum credeti dvs. ca s-ar putea intampla.
3. Poate angajatorul este de buna credinta, cunoaste legea si nu veti avea probleme cu el.

din pacate imi fac griji reale intrucat nu este de buna credinta (fapt dovedit in nenumarate randuri) iar in cateva zile mi se va pune in fata decizia de reducere a salariului si vreau sa fiu pregatita.. nu este o situatie ipotetica ci o certitudine. e mai bine sa fi precaut si pregatit decat sa tragi ponoasele dupa.si cum nu sunt in tema cu tot ce spune legea incerc sa ma documentez sa vad daca am castig de cauza si in ce conditii.
Asa ca va multumesc pentru informatiile pe care mi le-ati pus la dispozitie pana acum, imi vor fi cu siguranta de folos.
Daca va modifica CIM fara acceptul dvs. faceti imediat sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce mod se poate transmite instiintarea in scris a angajatorului cu privire la starea de graviditate catgirl catgirl Ma intereseaza daca pot instiinta angajatorul cu privire la starea de graviditate, trimitand cererea si adeverinta medicala prin intermediul postei, faxului ... (vezi toată discuția)
Gravida cu probleme la munca Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, suntinsarcinata in 9 saptamani si am anuntat si la serviciu. de cand am anuntat totul a devenit calvar. mentionez ca am niste probleme de mentinere ... (vezi toată discuția)
ce pot face - sarcina cu probleme, patron neintelegator belony belony Buna ziua! as avea si eu o intrebare va rog! sunt angajata la un salon de 1 an si 2 luni aproape… sunt insarcinata in 25 de saptamani avand o sarcina cu ... (vezi toată discuția)