avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere

Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu un contract de inchiriere.

S-a inchiriat un spatiu cu destinatia unei sedii de societate pe o perioada de un an, initial. Ei bine, perioada de inchiriere a expirat in 10.01.2012.
Proprietarul ne-a anuntat ulterior acestei date ca nu mai doreste prelungirea contractului pentru ca firma ar avea datorii si nu ar vrea sa fie deranjat de organele statului pentru aceste probleme si sa ne cautam alt spatiu. Intrebarea mea ar fi ce se poate face din punct de vedere legal pentru ca din cate am aflat in 15 zile se poate inregistra alt contract cu vechiul proprietar sau cu unul nou pentru ca perioada de activitate a firmei la acest sediu.
Totodta as vrea sa stiu daca nu ne incadram in aceste 15 zile pentru a cauta un alt sediu si sa inregistram toate actele necesare la autoritatile unde trebuie se poate amenda, sanctiona intr-un fel sau altul societatea?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:39, 13 Ianuarie 2012
Nu poate fi sanctionata societatea, dar in conditiile in care veti dori sa obtienti orice autorizatie, contract in acesta perioda, daca se solicita certificat constatator de la orc, se va putea vedea ca nu aveti sediu actualizat.
Am inteles ca s-a implinit termenul pentru care ati avut spatiul in chirie si proprietarul nu doreste prelungirea acestuia... Aceasta inseamna - din punctul de vedere al celor de la registrul comertului (conform legii, altfel spus) - ca sediul societatii a ”expirat” si aveti 15 zile sa reinnoiti contractul sau sa incheiati altul, cu alta persoana din moment ce actualul proprietar nu doreste prelungirea. Daca incheiati contractul cu alta persoana se deduce ca sediul va fi altul...

Pentru ca actualul proprietar nu doreste prelungirea contractului sediul societatii nu mai poate figura la adresa respectiva. Trebuie sa cautati alt spatiu - aveti 15 zile pentru aceasta, sa nu figurati la registru cu "sediu expirat"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere poate inlocui declaratia de acord? alina240 alina240 Bunaziua, In calitate de proprietar al unui imobil mi-am dat acordul pentru ca o firma sa isi stabileasca sediul social la adresa mea. Acum as dori sa imi ... (vezi toată discuția)
Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract spatiu comercial Tessy Tessy Buna ziua, La finalul anului 2014 expira contractul de inchiriere spatiu si am facut deja o solicitare pentru prelungirea acestuia. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)