avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru

Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru

Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul legii sanatatii, la cererea premierului Emil Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a cerut public Guvernului vineri seara retragerea proiectului.

Proiectul a fost sters deja de pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii.

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar a fost retras din dezbaterea publică.

"Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc", a anunţat Guvernul, într-un comuncat remis NewsIn.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că-i cere public premierului Emil Boc să retragă proiectul care vizează reforma în sănătate.

"Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte puţini o vor, probabil medicii mai tineri sau cei la mijloc de carieră. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea. Înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sătătate", a argumentat Băsescu.

"În aceste condiţii, pot spune că cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în sănătate. Am disc cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru, o fac eu pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiecte de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului", a mai spus preşedintele.

Băsescu le-a mulţumit celor care au elaborat legea sănătăţii şi a susţinut că aceştia riscau să devină "următorii inamici publici", punctând că nu pot fi "batjocoriţi" nişte specialişti în acest mod.

"Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de sănătate", şi-a încheiat preşedintele intervenţia.

Uite cum mi se adeveresc banuielile.... unii s-au umplut de bani din dezbaterea acestei legi.... iar "viitorii agenti" in acest domeniu au luat plasa inca o data de la oameni precum Donca......
Acum cred ca vor iesi in strada cei "80.000 de agenti"...

Avand in vedere faptul ca suntem inca in "criza" si marea majoritate a populatiei au castiguri medii sau mici aceasta lege nu consider ca era binevenita in aceste circumstante. Va veni si timpul ei bineinteles....
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 22:58, 14 Ianuarie 2012
Consider ca inceputul este esential... cunosc ceva date dar nu in totalitate ca sa fac o afirmatie nefondata. In orice caz acesta a contribuit la fondarea sistemului Smurd...nu ca ar fi asta o mare realizare.... dar pe langa ce au facut alesii nostri pana acum.... consider ca sunt si oameni care merita respectul nostru....
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Ati avut curiozitatea inainte de a face afirmatii sa intrati pe pagina Fundatiei SMURD sa vedeti cu cat a contribuit la achizionarea de multe,multe lucruri pentru sistemului public?
Oamenii au iesit in strada pentru ca s-au saturat sa fie tratati cu dispret (asta ca sa ma exprim elegant).Nu pentru bani,nu pentru mancare au iesit ceea ce este demn de lauda.Asta este parerea mea.
M-am saturat sa se creada ca ne pun cu "botul pe labe" de cate ori au chef sa-si treaca legile prin Parlament prin asumarea raspunderii.
M-am saturat de limbajul golanesc pe care il are presedintele basescu.
M-am saturat de minciuni.
M-am saturat de incoerenta actelor normative adoptate.
Lista poate continua,dar deja nu mai sunt in sfera topicului deschis.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Da, am citit ce scrie pe site si chiar am vazut rapoartele financiare si contabile ale fundatiei.
Pe d-l Arafat il felicit nu atat pt crearea SMURD ci pt demnitatea de care a dat dovada si ca ne-a dat o lectie de onoare noua romanilor. D-le Alex_Muntean lasati oamenii sa gandeasca liber nu su sunteti formator de opinie si daca nu cunoasteti tot fondul problemei e mai bine sa va pastrati opiniile pt dv. Ati preluat parerile lui basescu si asta nu va face cinste. Daca vrei sa faci ceva in tara asta nu poti face pe banii tai si el a fost sprijinit de guvern si bugetul statuluin dar asta nu inseamna ca nu el este autorul SMURD-ului.
Consider ca nu are importanta parerea politica a nimanui.... daca sunt pro sau contra regimului Basescu.... macar Arafat nu a luat banii romanilor ca sa ii cheltuie in interes propriu... a facut ceva palpabil cu ei.... a realizat ceva ce guvernul nostru nu ar fi fost in stare sa faca.... cel putin nu ar fi facut pentru ca era mai bine sa ii bage in buzunar.
Important este ca domnul Arafat a dat dovada de demnitate si onoare si nu s-a lasat calcat in picioare.... sa tinem cont ca este de alta nationalitate si totusi a avut curajul sa faca ce si-a dorit si a tinut partea poporului.... chiar daca nu este al lui...
Asa probabil ca suntem vazuti afara... sunt in stare strainii sa schimbe ceva iar noi nu..... ce s-a intamplat aseara a fost un semn de solidaritate si respect din partea noastra a tuturor....
Demisia domnului Arafat a fost picatura ca a umplut paharul.... multi au fost contra dar cine s-a ridicat sa o spuna.... nimeni... normal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Pe cine o sa desemneze traian basescu sa formeze guvernul si sa devina prim-ministru Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul in care intrebam daca Liviu Negoita ajunge prim-ministru sau ramane primar de sector , ... (vezi toată discuția)
Premierul emil boc a demisionat din fruntea guvernului Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Premierul a demisionat din fruntea Guvernului Emil Boc si-a anuntat demisia astazi 06.02.2012 la ora 10.30. \"Am luat decizia de a depune mandatul ... (vezi toată discuția)