avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de rezidenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de rezidenta

buna seara!
ma numesc romanitza-cine ma poate ajuta cu citeva explicatii privind obtinerea cartii de rezidenta pe 5 ani?
sunt casatorita cu un marocan de 7 ani si locuim in maroc,eu am carte de sejur(rezidenta) marocana,dar domiciliul stabil e in romania.
ce acte sunt necesare pt a cere rezidenta pentru sotul meu dat fiind faptul ca vara aceasta mergem in tara cu viza de scurta sedere,
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 03:21, 15 Iunie 2011
Pentru obtinerea cartii de rezidenta depuneti urmatoarele documente:
a) cerere tip;
b) pasaportul (valabil) in original si copie;
c) act de stare civila care atesta casatoria/dovada legaturii de rudenie;
d) certificatul de inregistrare al cetateanului UE;
e) dovada mijloacelor de intretinere;
f) dovada asigurarii de sanatate;
g) taxe.

Actele se depun la fomatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiti.
Pentru detalii vedeti:
[ link extern ]
domnule consilier,va multumesc foarte mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde,insa sotul meu nu este dintr-o tara EU,ci o tara terta,iar dovada mijloacelor de intretinere o pot face cu taloanele de pensie ale parintilor,-pentru ca eu nu lucrez in Romania,-si avem si un copil in virsta de 4 ani-sau cu un cont bancar pe numele meu si in cazul acesta care ar fi cuantumul?
Sotul dumneavoastra nu va putea obtine carte de rezidenta daca intra in Romania in baza unei vize de scurta sedere, de tip C (in scop turistic - C/TU sau in scop de vizita - C/VV), deoarece conform art. 23 alin. 5 din OUG 194/2002, dreptul de sedere conferit strainului prin viza de scurta sedere nu poate fi prelungit.
Ca sa poata obtine carte de rezidenta trebuie sa intre in Romania in baza unei vize de lunga sedere, de tip D, in scopul reintregirii familiei (D/VF).
Informatii suplimentare privind obtinerea vizei de lunga sedere ca membru de familie al unui cetatean roman, precum si despre obtinerea cartii de rezidenta sunt disponibile pe website-ul Oficiului Roman pentru Imigrari: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
yvk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de lunga sedere in romania VerTrad1 VerTrad1 buna ziua, ma intereseaza aspectul legat de viza de lunga sedere pentru strainii membri de familie ai cetateanului roman (viza de tip D/VF). Sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)