avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

IN URMA CU DOI ANI AM CUMPARAT AU MICROBUS ME LAM O FIRMA DIN ALT JUDET ACOLO A FOST SCOS DIN EVIDENTELE FINANCIARE EU NU LAM DECLARAT LA FINANTELE LOCALE , ACUM AM UN CILENT Sa il vind in republica moldova cum sa procedez cu cartea de identitat trbuie sa io dau ,sau trbuie sami aduca dovada de radiere si apoi sa ii dau cartea de identitate si cum sa intocmesc actele sa nu aiba probleme la vama ,eu am factura cum am cumparato
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 18:27, 24 Aprilie 2012
Trebuie sa obtineti certificatul fiscal
O masina necesita radierea in urmatoarele cazuri: la schimbarea domiciliului in alt judet, in cazul exportarii, in cazul dezmembrarii, la schimbarea caroseriei/sasiului si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, la schimbarea proprietarului vehiculului instrainat.
Radierea este legal prevazuta in termen de 30 zile in urmatoarele situatii: vehicul dezmembrat, casat sau predat unei unitati specializate in vederea dezmembrarii; scoaterea definitiva din Romania a vehiculului si declararea furtului vehiculului.
Pentru a solicita radierea unui vehicul, trebuie sa prezentati urmatoarele documente (potrivit art.24 si 25 din Ordinul MAI) :

1. certificat de inmatriculare-original.
2. placutele de inmatriculare.
3. cartea de identitate a vehicului (pentru cele inmatriculate dupa 1 iulie 1993)-atentie ca dvs nu sunteti inregistrat in CI
4. fisa de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, stabilita potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscala
5. documente care atesta faptul ca a intervenit una dintre urmatoarele situatii (dezmembrare, export, furt, depozitare in spatiu propriu).
6. document de identitate – original si copie
7. trei exemplare completate de certificat de radiere
Va trebui sa mergeti cu cel care o cumpara la autoritatea fiscala de care apartineti pt a va radia masina din partida dv fiscala iar cel care o cumpara sa semneze in registrul de evidenta pt ca altfel o sa va treziti ca ramaneti cu masina inscrisa si veti plati la impozite anual pana cand se va rezolva legal problema.
Adrian.Tudor a scris:

Va trebui sa mergeti cu cel care o cumpara la autoritatea fiscala de care apartineti pt a va radia masina din partida dv fiscala iar cel care o cumpara sa semneze in registrul de evidenta pt ca altfel o sa va treziti ca ramaneti cu masina inscrisa si veti plati la impozite anual pana cand se va rezolva legal problema.



Buna ziua,

Pentru a scoate masina din evidenta e necesar un exempalr din certificatul de radiere? Se opreste la Taxe si impozite un original? Am nevoie de original pentru programul Rabla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare radiere dupa vanzare epava daemmon daemmon Vreau sa vand epava rezultata dintr-o dauna totala, cumparatorul fiind o firma de dezmembrari. Am inteles ca pentru scoaterea de la plata impozitului este ... (vezi toată discuția)
Remat dacia 1300 alecumihai alecumihai Buna ziua. As avea cateva lamuriri in legatura cu radierea unei masini, scoaterea ei din evidentele politiei si primariei. Mai exact, am o Dacia 1300, a ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism avariat, aflat in afara romaniei krisla krisla Buna seara! Detin un autoturism inmatriculat in tara, pe care l-am scos in 2008 din Romania, cu scopul de a-l folosi cateva luni in interes personal. ... (vezi toată discuția)