avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare taxa de timbru judiciar!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare taxa de timbru judiciar!

ma lovesc de o situatie ciudata. Astfel:
a fost introdusa o cerere de chemare in judecata avand aceleasi parti, obiect si cauza la doua instante diferite de acelasi grad. Pentru amandoua au fost platite taxele judiciare de timbru, acestea avand o valoare considerabila - cca 7.000 euro, una.
Urmeaza primul termen la una din cele doua cereri. Daca amandoua instantele se declara competente sau cel putin una dintre ele este competenta teritorial, in aceasta situatie ce sanse sunt pentru recuperarea taxei judiciare de timbru. Sau ce optiuni am acum, inainte de primul termen la una dintre cele doua actiuni pentru a obtine una din cele doua taxe.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:30, 14 Ianuarie 2012
laurtot a scris:

Ma intrebam totusi art.23 din Legea 146/97 lit a, b sau f nu ar putea fi invocate?
a, b si f - cand una dintre instante se declara necompetenta si trimite cauza celeilalte instante unde deja s-a platit taxa?

Dar dvs. ati citit aceste articole din lege? Daca da, nu le-ati inteles, daca nu, cititi-le.
O sa va dau cate un exemplu din fiecare: lit. a - daca ati fi platit o taxa la o plangere contraventionala ( sau alta cerere scutita); lit. b - daca ati fi platit 40 lei pt divort in loc de 39 lei, vi se restituie 1 leu pe care l-ati platit in plus; lit. f - daca instanta trimite cauza la alt organ cu activitate jurisdictionala ( nu la alta instanta competenta).
Varianta conexarii cu cerere de restituire mergea pe plata nedatorata ( lit. a) doar ca nu se va admite.

Si inca un aspect, nimeni nu va poate impiedica sa incercati toate variantele pe care le doriti pt restituire.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca renunt la judecarea cauzei pot sa recuperez taxa judiciara de timbru? ion minca ion minca Sint intr-un proces cu un SRL si am ajuns la concluzia ca patrimoniu este insuficient sa acopere creata. Am ajuns la concluzia ca este mai rentabil sa renunt ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa judiciara de timbru ilinca60 ilinca60 Am depus o cerere de chemare in judecata avand ca obiect \" pretentii \" Inca nu am primit citatie pentru primul termen de judecata. Acum vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru emanicola8 emanicola8 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca imi recuperez taxa de timbru integral, achitata pentru chemarea in garantie prin renuntarea la proces iar primul termen ... (vezi toată discuția)