Am inteles ca eu , Numix Prenumix, inreg ca profesie libera, ma voi numi Numix Prenumix-Meditator in acea autorizatie si asa va fi si stampila...
Asta inseamna ca daca voi cumpara un device in interesul muncii va trebui sa-l iau pe numele Numix Prenumix-Meditator PFA (pot sa zic PFA daca este profesie libera ?) sau doar simplu, fara PFA ?
Si atunci imprimanta, care e mai demult, pe numele Numix Prenumix, o s-o mai trec in inventar ?
Daca n-o s-o trec, pot trece totusi la cheltuieli cartusele pentru deducere ?
Apoi deoarece a fost acceptat contractul de comodat prin care (eu) imi pun la dispozitie o camera, cum pot sa scad o parte din banii pe curent sau ce alte cheltuieli ? Si legat de acea parte din cheltuieli cu curentul,de exemplu, se va deduce daca factura vine pe numele doar Numix Prenumix ?
Daca e sa apelez la Reg C, am gasit ca I I ar avea unele avantaje:
" poate avea relaţii comerciale cu alte II, PFA şi IF, precum şi cu orice persoană juridică.
O altă diferenţă majoră este aceea că II poate avea mai multe domenii de activitate pe când PFA şi IF doar activitatea pentru care s-au autorizat.
De asemenea, II şi membrii IF pot cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane cu care colaborează pentru efectuarea unei activităţi economice.
"
Mai sunt valabile ? sau si PFA-ul e tot asa ?
Daca e nevoie de casa de marcat, tb sa mai dau si chitanta, sau tb si asta si bon de casa ?
Problema cu Reg C este ca trebuie si acordul vecinilor la bloc si la mine va fi 1 din 6 care e putin mai "deosebit" ,cu rautate, adica n-o sa vrea sa semneze; ce s-ar putea face?
Contabilitate pfa
Macaret
Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)