avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Profesie libera-Meditator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Profesie libera-Meditator

Am inteles ca eu , Numix Prenumix, inreg ca profesie libera, ma voi numi Numix Prenumix-Meditator in acea autorizatie si asa va fi si stampila...
Asta inseamna ca daca voi cumpara un device in interesul muncii va trebui sa-l iau pe numele Numix Prenumix-Meditator PFA (pot sa zic PFA daca este profesie libera ?) sau doar simplu, fara PFA ?
Si atunci imprimanta, care e mai demult, pe numele Numix Prenumix, o s-o mai trec in inventar ?
Daca n-o s-o trec, pot trece totusi la cheltuieli cartusele pentru deducere ?
Apoi deoarece a fost acceptat contractul de comodat prin care (eu) imi pun la dispozitie o camera, cum pot sa scad o parte din banii pe curent sau ce alte cheltuieli ? Si legat de acea parte din cheltuieli cu curentul,de exemplu, se va deduce daca factura vine pe numele doar Numix Prenumix ?
Cel mai recent răspuns: ixirimav , utilizator 10:36, 24 Ianuarie 2012
Daca e sa apelez la Reg C, am gasit ca I I ar avea unele avantaje:
" poate avea relaţii comerciale cu alte II, PFA şi IF, precum şi cu orice persoană juridică.
O altă diferenţă majoră este aceea că II poate avea mai multe domenii de activitate pe când PFA şi IF doar activitatea pentru care s-au autorizat.
De asemenea, II şi membrii IF pot cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane cu care colaborează pentru efectuarea unei activităţi economice.
"
Mai sunt valabile ? sau si PFA-ul e tot asa ?

Daca e nevoie de casa de marcat, tb sa mai dau si chitanta, sau tb si asta si bon de casa ?

Problema cu Reg C este ca trebuie si acordul vecinilor la bloc si la mine va fi 1 din 6 care e putin mai "deosebit" ,cu rautate, adica n-o sa vrea sa semneze; ce s-ar putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata Stoica Monica-Luminita Stoica Monica-Luminita Mi-am deschis un PFA (neplatitor de TVA, adica factura fara TVA),si vreau sa stiu ce se poate trece ca si cheltuieli pe firma,inca nu sunt la curent cu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)