avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AVETI IDEE in ce fapta pot fi incadrat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AVETI IDEE in ce fapta pot fi incadrat

Am lucrat in domeniul pariurilor sportive si in timpul programului de lucru am pariat o suma foarte mare de bani166 de milioane ,m-au pus sa semnez un angajament de plata pe 3 luni altfel faceau plangere la politie ,care expira in febroarie pe 15 am platit o parte din bani 50 de milioane,insa nu mai am de unde sa le dau si restu ce poate sa mi se intample pot face puscarie?
In schimbul sumei de 50 milioane am primit un angajament de plata nu o chitanta
Ce ar trebui sa fac
AVETI IDEE in ce fapta pot fi incadrat

Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 00:08, 15 Ianuarie 2012
Nu ati precizat calitatea/functia care ati detinut-o in respectiva unitate
Conditionat de existenta anumitor elemente,fapta savarsita,poate fi incadrata sub incidenta disp art 215*1 Codul penal=delapidare
am fost lucrator comercial
Art. 2151. – Delapidarea

Însusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar, în interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.

În cazul în care delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
opinia mea este ca mai degraba intra la gestiune frauduloasa decat la delapidare... nu face nimeni pentru 16 mii lei 10 ani inchisoare... sa fim seriosi
Aceasta este pedeapsa prevazuta in codul penal. Cat va face ( daca va face), ramane la aprecierea instantei

Alte discuții în legătură

Prejudiciul creat unei firme ce urmari are? codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat in domeniul pariurilor sportive si in timpul programului de lucru am pariat o suma foarte mare de bani(in timpul programului de la ora 18 pana la ... (vezi toată discuția)
Ce consecinte are prejudiciul adus unei firme pot face puscarie?ma poate ajuta cineva codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat in domeniul pariurilor sportive si in timpul programului de lucru am pariat o suma foarte mare de bani(in timpul programului de la ora 18 pana la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau delapidare copiator copiator in ce categorie este incadrata sustragerea de bani de la societate prin cardurile altor persoane ? suma este de aproximativ 200.000 eur si care este pedeapsa ... (vezi toată discuția)