avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata creante la ANAF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata creante la ANAF

Buna ziua. As avea 2 intrebari:
1. daca la ANAF figurez cu o suma-datoria principala- si cu o a doua suma -accesorii fiscale(penalitati, dobanzi intarziere)- sumele depuse in contul creantelor mai nou merg intai pentru stingerea datoriei principale si de abia apoi pentru stingerea acesoriilor? stiu ca pana de curand sumele platite se imparteau dupa un algoritm anume intre cele 2 categorii astfel incat nu mai scapai de datorie pentru ca se tot plateau dobanzi.
2 Accesoriile pot creste nelimitat in limita celor 5 ani astfel incat sa ajungi dator cu sume ce depasesc cu mult valoarea creantei principale ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:39, 15 Ianuarie 2012
- datoriile se sting in aceasta ordine : toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii ( art 115 cod procedura fiscala).
- teoretic pot depasii debitul principal, practic, nu..pt ca la o dobanda de 0.04% pe zi si o penalizare de 15 %, nu ajung sa depaseasca debitul principal in 5 ani.. nu cred sa fiti lasat lejer atata timp, probabil ca veti ajunge sa platiti silit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu intreb: se pot sterge penalitatile daca se achita debitul ? Liliana Rusu Liliana Rusu Daca se plateste suma care o are de platit persoana,penalitatile nu se pot sterge? (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor nitmar nitmar Conform noului cod fiscal se sting mai intai creantele principale in ordinea vechimii si apoi accesoriile; dar daca anterior modificarilor din codul fiscal ... (vezi toată discuția)
Stingerea obligatiilor fiscale Iael Iael Buna ziua , Dupa noile modificari aduse Codului de procedura fiscala (OG 92/2003) , cum trebuie procedat astfel incat suma platita sa stinga mai intai ... (vezi toată discuția)