avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Sunt beneficiara pensiei alimentare din 2006 in baza unei Hotarari Judecatoresti in cuantum de 25% din veniturile nete . Suma primita lunar nu a depasit 167lei lunar.
Tatal meu este inspector (studii superioare) la o primarie si are un venit net mult mai mare . Am vazut asta din declaratiile de avere postate pe net. Ce pot sa fac pentru a primi retroactiv diferenta care nu mi-a fost platita si ulterior sa-mi achite suma stabilita prin Hotararea Judecatoreasca valabila si in prezent?
De vreme ce venitul obtinut de debitorul obligatiei legale de intretinere este mai mare, creditorul se poate adresa instantei de judecata, in vederea majorarii pensiei, e adevarat , uzand de inscrisuri doveditoare.
Mai mare decat ce?
Userul are o hotarare care ii da maximul legal, mai mult nu se poate, pentru ce sa mearga in instanta?
Userul aminteste ca tatal are venituri mai mari acum si ca plateste numai 167 lei.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
executarea acelei hotarari si plangere la parchet ptr abandon de familie.chiar daca plateste lunar ,este nerespectarea cu rea credinta a hot judecat.ptr ca in hot nu scrie 167 lei sau ca tatal sa dea la 25% din min pe ec!
Omul de rand considera ca mergand in instanta isi primeste drepturile. In practica e mai complicat, din pacate! Pentru ca cel care incalca legea de obicei gaseste metode sa nu-si declare veniturile. Si este aparat de societatea unde lucreaza si mai stiu eu de cine! De toti care ar trebui sa faca dreptate. Probabil ca lupta trebuie dusa pana la capat cu rabdare si credinta ca adevarul va iesi la suprafata!
Urez rabdare tuturor celor care s-au hotarat sa-si faca dreptate! Mai ales celor care apara interesele copiilor!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara iuliana80 iuliana80 Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un salariu de baza la care se adaugă sporuri de noapte, weekend, sarbatori legale, plus tichete de masa. Pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara vestha12 vestha12 as dori sa va adresez o intrebare in legatura cu pensia alimentara ce trebuie sa o primesc de la tatal meu. Am 19 ani sunt in cl. A 12-a si am primit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara. anonim89 anonim89 Buna ziua, Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de ... (vezi toată discuția)