avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport? sau doar C.I.?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport? sau doar C.I.?

trebuie sa plec la munca in Spania pentru 3 luni cu contract.nu am pasaport. in cazul in care mi se prelungeste contractul pot sa stau in spania doar cu buletinul. cate luni/ani pot sa raman acolo (la munca)fara pasaport avand in vedere ca sunt doar cetatean roman. in momentul de fata nu-mi permit sa-mi fac pasaport electronic.multumesc anticipat pt. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 08:34, 21 Ianuarie 2012
Cartea de identitate este perfect valabila, nu e nevoie de pasaport .
Pana cand va expira cartea de identitate.
Si daca va expira cartea de identitate puteti sa solicitati eliberarea unui alt act de identitate la ambasada sau consulat. Nu este necesar sa veniti in Romania. Numai sa va gasiti de lucru mai mult timp in Spania pentru ca si pe acolo sunt probleme ca si pe la noi.
Da,cu CI puteti sta fara probleme in Spania si in alte state din UE.
puteti sta doar cu buletinul.in cazul in care vreti sa ramaneti pe o perioada mai mare de 3 luni trebuie sa mergeti la primarie cu C.I sa va faceti¨empadronamineto¨ asa se numeste actul cu care sunteti inregistrat ca si emigrant in Spania .
dupa ce obtineti aceasta hartiuta trebuie sa mergeti la politie sa va faceti rezidenta pe care o puteti obtine intre 1 si 8 luni, dar cu acea rezidenta nu obtineti mai nimic , deoarece pana la 1 ianuarie 2o13 nu va poate angaja nimeni cu forme legale!

Alte discuții în legătură

Am pierdut certificatul de nastere iar pasaportul este expirat catagabirusescu catagabirusescu Salut Al pierdut certificatul de nastere si pasaportul expirat DIN 2010. Traiesc in spania si la ambasada numi da certificat fara pasaporte nici pasaporte ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Obtinere c.i. / pasaport din afara romaniei roberto1923 roberto1923 Buna ziua, eu locuiesc in Glasgow, Marea Britanie. Nu am locuinta in Romania. Posta (Royal Mail) mi-a pierdut buletinul. Pasaportul mi-a expirat in ... (vezi toată discuția)