avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical prezentat la plata cu intarziere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical prezentat la plata cu intarziere

Un certificat medical depus la angajator dupa 2 luni de la eliberarea lui se mai poate plati?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 18:17, 30 Octombrie 2009
in situatia asta sunt si eu. am un angajat care in septembrie si-a luat concediu de odihna cateva zile si pt aceeasi perioada cu acest concediu are si un medical, pe care mi l-a comunicat prea tarziu (facusem toate declaratiile pt septembrie, cu salariatul respectiv in concediu de odihna). acumvine pt octombrie cu certificate in contunuare. cum le introduc pe acestea?
Concediul de odihna se intrerupe in favoarea certificatului medical, urmand ca zilele de concediul de odihna sa fie reprogramate. Faceti rectificative pentru declaratiile la casa de asigurari.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
Ruje a scris:

Concediul de odihna se intrerupe in favoarea certificatului medical, urmand ca zilele de concediul de odihna sa fie reprogramate. Faceti rectificative pentru declaratiile la casa de asigurari.

pai cam multe rectificative trebuie sa fac: state de plata si toate declaratiile. ma gandeam ca poate exista si alta solutie.
Pai daca ii platiti concediul de odihna nu mai puteti plati dupa aceea concediul medical si apoi trebuie sa faceti hartii pentru recuperarea banilor de la angajat.Tot hartii multe.Imi pare rau,nu vad alta solutie.
Exista solutia sa nu-i mai platiti concediul medical initial si sa-i solicitati angajatului sa mearga la medic si sa-i modifice noul concediu din CM in continuare in initial, dar poate avea urmari desi mie mi se pare corect sa refuzati plata CM -ului initial deoarece nici nu v-a anuntat ca este in medical, mai mult nici nu vi l-a adus macar pana la data de depunere a declaratiilor.
Eu as face o adresa la casa de sanatate sa vad daca refuzul la plata pe motiv de neprezentare in termen este justificat
Inca ceva ne puteti spune ce data de eliberare au concediile?
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
titiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am cm. începând cu 04 03.2025 . când trebuie să ... neculai29 neculai29 Bună ziua! Am CM. începând cu 04 03.2025 . Când trebuie să beneficiez de bani? Menționez că sunt în CM. Până la 01.05.2025. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical maman_popescu maman_popescu un angajat nu a adus concediu medical in 24h. Pot sa nu accept CM, daca il aduce mai tarziu? Sau sunt obligata sa-l primesc. (vezi toată discuția)
Concediu medical takytaky1 takytaky1 Bună ziua.un angajator trimite angajații in continuare.deoarece are gol de producție.cei care au zile de anul trecut le iaupe alea apoi angajatorul oferă ... (vezi toată discuția)