avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

Buna ziua,

Problema este urmatoarea revisalul inclusiv pana astazi a fost transmis cu versiunea cea veche de 5.06, ne stiind ca a aparut versiunea cea noua cu actualizarea sporurilor de vechime cat si a codurilor cor.
Noi lucram in programul de salarii si din programul de salarii exportam prin versiunea de revisal ce modificari sau produs in ziua respectiva.
Problema este ca colega mea in programul de salarii abia vineri a instalat actualizarea cu sporuri si cea cu codurile cor, in urma caruia am observat ca prin vechea versiune nu ne lasa sa transmitem revisalul si asa am aflat ca nu lucram in versiunea care trebuie si ca trebuia actualizata atat versiunea de revisal cu sporuri cat si cea cu codurile cor pana pe 15.12.2011.

Intrebarea este ce ramane de facut in acest caz????
Mentionez ca revisalul a fost transmis prin 5.06 pana vineri.
In cazul unui control ce putem face????

Si inca o intrebare decizia interna (mentionez ca nu e act aditional) de schimbare functie se inregistreaza in revisal, trebuie transmisa si ea in 20 de zile lucratoare?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 15 Ianuarie 2012
1. Nu exista niciun termen pentru retransmiterea registrului in varianta 5.0.8 ...

2. Noua versiune a programului permite :
- introducerea şi actualizarea sporurilor salariale inclusiv în valoare procentuală, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
- preluarea datelor aferente registrului din versiunea anterioară a aplicaţiei Revisal 5.0.6;
- actualizarea nomenclatorului COR conform clasificării compatibile ISCO 08, reglementată prin Ordinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1832 din 6 iulie 2011 / Institutului Naţional de Statistică nr. 856 din 11 iulie 2011;
- generarea registrului ce urmează a fi transmis către inspectoratul teritorial de muncă;
- validarea registrului generat din aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor, altele decât Revisal, conform specificaţiilor tehnice de mai jos.

3. Modificarea functiei nu se poate face prin decizie unilaterala a angajatorului , ci prin act aditional.
Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată.

art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) cuprinde :
a) elementele de identificare a tuturor salariaţilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetăţenia şi ţara de provenienţă - Uniunea Europeană - UE, non-UE, Spaţiul Economic European - SEE;
c) perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea;
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de muncă;
f) durata normală a timpului de muncă şi repartizarea acestuia;
g) salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua versiune revisal 5.0.8 Cornel  Vasile Cornel Vasile In data de 06.12.2011 a aparut pe www.inspectiamuncii.ro , versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Data instalare noua versiune revisal 5.0.8 ContSters230435 ContSters230435 1) Care este termenul legal pana la care trebuie instalata noua versiune 5.0.8? 2) Dupa ce facem instalarea trebuie retransmis fisierul [b].rvs[/b] catre itm ... (vezi toată discuția)
Revisal ContSters159916 ContSters159916 Trebuie sa rectific ceva la un contract al unui salariat. Cum export fisierul din Revisalul Nou? Care este procedura?Mentionez ca i am facut corectia in ... (vezi toată discuția)